Romantični vikend za sedam lipa

venecijaVikend u Veneciji za jedan euro cent? Da, moguće je, ali samo greškom. Upravo to dogodilo se hotelskoj grupi Intercontinental u američkoj Atlanti, u čijem se sastavu nalazi i hotel Crowne Plaza, svega dvadesetak kilometara udaljen od centra Venecije.  Naime, na web stranicama hotela pojavila se „neponovljiva“ ponuda za vikend u Veneciji za svega jedan euro cent! Trebalo se naći na pravom mjestu u pravo vrijeme i bez odgode platiti i rezervirati smještaj u hotelu.

Ponuda je začudila sve, pa tako i Upravu kompanije koja je bila uvjerena da se radi o hakerskom napadu na njihove službene stranice. Takav rasplet situacije dao bi im dovoljno jak argument za poništavanje rezervacija, međutim istraga je pokazala da je riječ o pogrešci uposlenika u središtu tvrtke. Prava ponuda trebala je uključivati 50 % sniženja na sve smještajne  kapacitete gdje noćenje s doručkom stoji između 90 i 150 eura. U svega nekoliko sati dok greška nije otklonjena, 228 ljudi rezerviralo je čak 1400 noćenja od ovog listopada pa sve  do kraja iduće godine.

Uvidjevši fatalnu pogrešku,  umjesto poništenja rezervacija, Uprava se odlučila na najgalantniji, najskuplji no reputacijski najisplativiji mogući potez – odobrili su sve izvršene rezervacije. Naime, utvrdivši da nije riječ o hakerskom napadu jednostavno su procijenili da greška uposlenika nije dovoljno jak argument za poništavanje rezervacija.

Ime hotela i tvrtke spomenuto je bezbroj puta tako da je o ekstremno pozitivnom postignutom PR učinku suvišno uopće govoriti. Inicijalni gubitak od 90 000 eura pretvorio se u iznimno pametno ulaganje u vlastiti ugled. Kapa dolje.


Oznake:
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3