Školski portal – jedinstvena podrška učiteljima u edukaciji digitalne generacije

Školska knjiga predstavila je novi multimedijalni Školski portal, inovativno multimedijalno rješenje za podršku u nastavi. Ovaj u potpunosti hrvatski proizvod, nudi jednostavan i brz pristup suvremenom edukativnom materijalu koji potpisuju ugledni hrvatski autori, a koji će osigurati nastavnicima prijeko potrebnu podršku u pripremi nastavnog sadržaja prilagođenog novoj digitalnoj generaciji učenika.

Školski portal

Digitalna generacija učenika odrasla je u digitalnom svijetu i informacije žele primati kratko, sažeto, jasno na prvi pogled, ali i s većim naglaskom na vizualne elemente i interaktivnost. Upravo stoga, vođena dugogodišnjim iskustvom  u nastavi te kontinuiranim ulaganjem u obrazovanje, Školska knjiga je za 2014./2015. godinu pripremila suvremene udžbeničke serije uz koje će nove generacije sa zanimanjem učiti, a nastavnici ih s lakoćom poučavati.

Matilda Bulić, direktorica školskog programa Školske knjige istaknula je: „Uz to što će biti velika pomoć nastavnicima, naši novi udžbenici nuditi će stručno pripremljen sadržaj za učenike s posebnim potrebama, dok  će nadareni učenici imati priliku okušati svoje znanja u naprednijim zadacima i obogatiti svoja znanja dodatnim informacijama. U skladu sa zahtjevima suvremene škole, udžbenici će uključivati inovativna i zanimljiva rješenja te interaktivan digitalni sadržaj koji će nastavu učiniti kreativnijom i uzbudljivijom upravo ovoj novoj generaciji učenika“.

Školska knjiga je u proteklih nekoliko godina u suradnji s CARNETom educirala svoje urednike za izradu digitalnih materijala prilagođenih  digitalnoj generaciji pa su ta suvremena znanja danas uspješno ugrađena u nove udžbenike i didaktičke materijale. Uz svakodnevnu podršku Školskog portala, Školska knjiga osigurala je cjelovitu podršku učiteljima u usvajaju novih načina motivacije i učenja primjerenog generaciji koja je tehnološki, strukturalno i kognitivno drugačija.

„Nova multimedijalna platforma Školske knjige omogućit će nastavnicima da se ovim promjenama prilagode na jednostavniji način, u što su se već i uvjerili nastavnici koji su je isprobali. Ovaj proizvod jedinstven je na hrvatskom tržištu jer objedinjuje sve ključne komponente: funkcionalnost, sigurnost, stabilnost, brzinu i stručnost, zbog čega će zasigurno postati nezamjenjiv alat svakog nastavnika suočenog s brojnim izazovima u prenošenju znanja učenicima 21. stoljeća“, dodao je Krešimir Serdarušić, voditelj digitalnog izdavaštva u Školskoj knjizi.

Goran Bukan, urednik u Školskoj knjizi: “Drago mi je da su učitelji već prepoznali da je Školski portal izvrstan alat za brzu, izravnu i neformalniju komunikaciju sa Školskom knjigom, mjesto za prezentiranje i razmjenu ideja i iskustava.  Učitelji nam kažu da velikom prednošću smatraju upravo brzinu interakcije i ugradnje novih sadržaja i metoda u materijale namijenjene učiteljima.“

Školski portal ponudit će i roditeljima i učenicima dodatne sadržaje za uvježbavanje, ponavljanje i proširivanje znanja.

U četvrtak i petak 14. i 15. studenog u sklopu Interlibera na štandu Školske knjige svi zainteresirani moći će iz prve ruke upoznati se s detaljima i isprobati sve funkcionalnosti Školskog portala.

Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3