Spojili se nebo i zemlja – policija se ispričala Marku Rakaru

Policija je završila svoju epizodu s Markom Rakarom i prelazi na nove neosumnjičene.

Rakar je za kraj svoje neugodne suradnje s policijom čak dobio ispriku! Ne, ne ispriku Policije, ali ipak šef krim policije Vitomir Bijelić smatrao je nužnim ispričati se Rakaru – “kao čovjek, ali ne i kao policajac”. Zanimljiv je Bijelićev komentar: „Bitno je reći da je uhićenje Marka Rakara alat i ovlast koja je data policiji kada postoje osnove za počinjenje kaznenog djela i kada postoje neki od razloga za uhićenje. U ovom slučaju se radilo o opasnosti da će Rakar uništiti, sakriti, prikriti ili krivotvoriti dokaze ili tragove koji mogu biti od koristi za uspješno vođenje kaznenog postupka“. Rakar je to ovako komentirao: „Ukratko, uhitili su me kako ne bih prikrio dokaze zbog kojih ionako nikada nisam bio osumnjičen”, s obzirom da je isti Bjelić u Otvorenome svojedobno rekao da Rakar nije osumnjičenik.

No, Marko Rakar je sigurno bio zanimljivim i zbog mnogočega, pa kad je već bila prilika da ga se temeljito pretrese, zašto je propustiti.
Više o Marku Rakaru pročitajte u današnjem tekstu iz GlobusaMoj je stvarni otac svećenik. Odličan je i tekst iz subotnjeg Večernjeg lista – Rakar: Privodili su me i zbog Carle del Ponte i Sanaderova BMW-a.

Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3