Ne propustite – tajna Obaminog nastupa – TJ Walker u Zagrebu!

Rastuća popularnost PR profesije iznjedrila je mnogobrojne manje ili veće stručnjake za komuniciranje i dovela do prilično bogate ponude medijskih treninga. Ali učiti od doista najboljih prilika je koja se ne ukazuje baš svaki dan.  E pa mi smo se pobrinuli da se baš jedan takav zatekne i u ovoj našoj komunikacijskoj nedođiji.

Jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za javni nastup, TJ Walker, održat će 7. travnja 2009 u Hotelu Regent Esplanade medijski trening pod nazivom „Secrets of successful public speaking”.

Da nije u pitanju tek jednokratno prosipanje pameti za mase, dokazuje pristup samom treningu – minimalna grupa koja jamči individualan rad sa svakim sudionikom, te će se predavač maksimalno posvetiti samim sudionicima prije i nakon treninga. Prije samog treninga sudionici će dobiti e-mail s linkovima na video materijale i digitalne knjige, a također mogu organizatoru dostaviti vlastite materijale koje će predavač analizirati. Po završetku seminara omogućene su dodatne konzultacije putem e-maila u trajanju od godine dana. Radni materijali uključuju knjigu o medijskoj prezentaciji kao i DVD Secret to Speaking Like Obama.

Inače, riječ je o istinskom komunikacijskom doajenu s dvadesetogodišnjim iskustvom na medijski najrazvijenijem tržištu SAD-a.  TJ Walker bio je redoviti gost CNN-u u ulozi komentatora javnih nastupa američkih predsjedničkih kandidata Baracka Obame i Johna McCaina, kao i Joe Bidena i Sarah Palin. Pripremao je za uspješan javni nastup brojne predsjednike Uprava i vrhunske menadžere, visoke državne dužnosnike u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i premijere nekoliko europskih država, pa tako i onih u regiji. Savjetovao je i održavao treninge s menadžerima u najjačim svjetskim kompanijama i organizacijama: Unilever, Bank of America, Goldman Sachs, HP, Pfizer, United Nations, PR Week, American Airlines, Microsoft, Ford, a predavao je i na sveučilištima Yale, Columbia i Princeton i brojnim drugima. Autor više od 50 knjiga o medijskom nastupu i politički kolumnist u The Voice of America, TJ Walker često gostuje kao komentator na CNN-u, MSNBC-u, Fox News Channelu i drugim TV i radijskim postajama.

Donosimo i nekoliko njegovih analiza javnih nastupa s vijesti CNN-a:

komentar nastupa predsjedničkih kandidata Baracka Obame i John McCaina:

kao i debate potpredsjedničkih kandidata Joe Bidena i Sarah Palin:

Iz obilja dnevnika koji su se bavili zadnjom predsjedničkom kampanjom u SAD, podsjećamo na dnevnik o američkoj inačici Jadranke Puž, odnosno o Joeu the Plumberu i relativno uspješnom pokušaju republikanaca da barem malo smanje prednost Obame u završnici izbora. Iako je ideja bila dobra, McCainova prezentacija cijele priče nije bila na visini – donosimo komentar TJ Walkera o McCainovim javnom nastupu:

Prvi guverner HNB-a dr. Ante Čičin-Šain često je koristio američka izreku: „You’re only as good as your last perfomance” kako bi ukazao da je vrijeme rentijerstva i života na lovorikama nekadašnjih uspjeha stvar prošlosti – došlo je vrijeme kada je nužno neprestano dokazivati vlastite sposobnosti i kvalitetu svoga rada. O svakom će se Vašem javnom nastupu govoriti i pisati, stoga se potrudite da idući bude bolji, sigurniji i konkretniji.

I za kraj, TJ Walker analizira nastup jednog od najupečatljivijih govornika današnjice – Baracka Obame:

Za više informacija o mogućnosti Vašeg sudjelovanja u prvoj, vrlo ograničenoj grupi polaznika, molimo obratite se na trening@manjgura.hr ili na telefon (01) 4554 222.

Oznake: , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3