Valamar Jazz Festifal – Zamisli život u ritmu jazza

Uskršnji praznici bili su, već uobičajeno, (pre)kratki, a ni s Praznikom rada nas ove godine kalendar nije pomazio jer pada, (kud baš) – na nedjelju. Svakodnevno nas obasipaju vijestima i slikama bezbrižnih turista koji lagano, ali sigurno, pune uske gradske ulice priobalnih gradova i uživaju u prvim toplim zrakama sunca. Nama ostalima pak, zatvorenima u urede, s prozorskim oknima isprječenima između sunca i nas, ništa drugo ne preostaje nego pobjeći mislima koji mjesec unaprijed kako bi slobodno vrijeme na raspolaganju mudro iskoristili na najbolji mogući način.

Kako je čitava moderna filozofija izgrađena na principu kako s ograničenim vremenom i ograničenim resursima postići maksimalnu dobit, zašto ne razmišljati tako i po pitanju moderne dragocjenosti kao što je godišnji odmor? Spoj vrhunske glazbe, ugođaj mora i otoka i gostoprimstvo domaćina ove vam godine, i to 2. put zaredom, nudi Valamar jazz festival.

U samo tri dana, od 06.-09. srpnja, na sedam raznih lokacija u Poreču moći ćete uživati u zvucima glazbe poznatih jazz glazbenika. U glavnom progamu nastupit će Richard Galliano i njegov Piazolla Forever Septet, Tania Maria u pratnji  Viva Brazil Quinteta, Tom Harell Quintet, naša Tamara Obrovac (koja je ujedno i umjetnička direktorica Festivala), a najbolji europski funk sastav Nils Landgren Funk Unit i ove će godine plesno zatvoriti manifestaciju. Naravno, to nije sve jer će još brojni jazz glazbenici svojim dolaskom i nastupima uveličati događaj i doživljaj Festivala.

Ako ste jazz uvijek povezivali s malim i zadimljenim klubova, način na koji Istrijani i Valamar gledaju na stvar mogao bi vas odmah po dolasku natjerati na promjenu stava. Oni su to zamislili u Eufrazijevoj bazilici; sljedeći dan i na otočiću Sv. Nikole s pozornicom tik uz more i pogledom na porečku rivu, a onda i u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreča. Za after party program i jamm session rezerviran je ekskluzivni prostor iza nedavno obnovljene Ville Polesini. Organizatori su osmislili i dobru taktiku privlačenja samih glazbenika na after party: ponuda lokalnih delicija i nadaleko poznatih istarskih vina su definitivno poziv o kojem bi svatko razmislio. Zvuci live jazza će publiku Festivala i posjetitelje grada Poreča pratiti i šarmantnim, uskim ulicama Poreča, na terasama barova i lokala kako nitko ne bi bio uskraćen za ovaj vrhunski doživljaj. Najavljeni glavni program Festivala, kao i onaj popratni, možete pogledati ovdje.

Dok brojimo sate do kraja radnog vremena i službenog početka još jednog u nizu (pre)kratkih vikenada, zamislimo život u ritmu.. Jazza. Zamislimo tri takva dana. Razmislimo i o mogućnostima njihove realizacije. Ako o tome treba uopće razmišljati. Ionako smo većinu najboljih odluka u životu donijeli, zapravo – „bez razmišljanja“.

Ana Marić

 

Oznake: ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3