Za titulu Adriatic Agency of the Year natječu se 24 agencije

Na natjecanje Golden Drum pristiglo je oko 1000 prijava, od kojih većina dolazi iz Ukrajine, zatim iz Poljske, Slovačke i Mađarske. Čak dvije trećine prijava ove godine čine neovisne agencije.

Oglašivači, agencije i drugi stručnjaci za marketinške komunikacije iz 24 različite zemlje prijavili su svoje najbolje radove u četiri različite sekcije.

24 agencije iz 5 različitih zemalja imaju priliku osvojiti titulu Adriatic Agency of the Year. Posebna nagrada, koju ove godine potpisuje Zavarovalnica Triglav, bit će dodijeljena na temelju sustava bodovanja Festivala, kroz sve sekcije i posebne skupine, za najuspješnije prijave iz sljedećih zemalja jadranske regije: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije. Trenutni ponosni nosilac titule je agencija McCann Beograd. Njegovi ovogodišnji izazivači dolaze iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Nagrada Adriatic Agency of the Year je najvažnije i najrelevantnije rangiranje u jadranskoj regiji, čiji su žiri profesionalci iz cijelog svijeta.

Kreativnost nas potiče na razmišljanje o stvarima koje inače ne bismo mogli ni zamisliti. I Zavarovalnica Triglav nastoji ponuditi inovativna rješenja koja doprinose napretku, ne samo vlastite organizacije, nego i okruženja u kojem poslujemo. Kao ponosni partner Golden Drum Festivala, oduševljeni smo što svake godine i dalje pokazuje važnost marketinške i reklamne kulture, koja također pomaže u oblikovanju kulture dijaloga u društvu. Oglašivačko okruženje nas povezuje i ima važan utjecaj na percepcije današnjeg svijeta i moć usmjeravanja razvoja zajedno s kreativnošću, inovacijama i znanošću. To također jača svijest o zajedničkoj odgovornosti u izgradnji naše budućnosti.
– Tjaša Kolenc Filipčič, voditeljica marketinga Zavarovalnice Triglav

 

Spakiraj svoje plesne cipele, idemo se zabavljati

Golden Drumov dan kreativnosti završit će proslavom pobjednika i pokazivanjem kreativnih pokreta na plesnom podiju. Ritam večeri dat će Konstrakta, srpska pjevačica i tekstopisac koja se natjecala na Eurosongu 2022. gdje je zauzela 5. mjesto. Don’t miss out!

Požurite po svoju festivalsku propusnicu koja uključuje program Golden Druma, dodjelu nagrada i kreativni party godine.

 

Što će žiri tražiti?

VERA LÄNGER

»Uvijek tražim djela koja me tjeraju da osjećam nešto. Kad sjedim u mračnoj sobi tijekom sjednice žirija i gledam jednu studiju slučaja za drugom, dijelovi koji imaju jasnu priču i uloge uvijek odmah iskaču. Molim te, nasmij me, rasplači me, čak i malo zabrini«, kaže Vera Länger, kreativna direktorica, Artificial Group, Mađarska i članica Omni-Channel žirija.

EMRAH PAMUK

»Pozdrav, Golden Drum i dostojni natjecatelji, iz Istanbula, najljepšeg grada na svijetu. Golden Drum, jedan od najprestižnijih kreativnih festivala u Europi, nastavlja se punom brzinom pripremati za ponovno ujedinjenje, ponovno povezivanje i oživljavanje kreativnosti. U kategoriji Omni-Channel, koja se konsolidira i govori o sebi u digitalnom svijetu, pazit ću na kreativnost i različite perspektive vaših vrijednih natjecatelja. Ostanite digitalni«, uzbuđen je Emrah Pamuk, glavni izvršni direktor i suosnivač, Digital Exchange, Turska, i član Omni-Channel žirija.

EMILIJA STEFANOVA

»Tražit ću kreativnost koja nadilazi puke granice brend marketinga. Kreativnost koja utječe kroz suradnju; kreativne strategije i izvođenje koje uključuju aktivaciju brenda u raznovrsnim područjima – kao što su obrazovanje, arhitektura, državni poslovi, kulturni menadžment, znanost, ljudski odnosi itd. u potrazi za poslovnom izvrsnošću. Uzbuđena sam zbog časti da ocjenjujem kampanje koje dovode do održivog pozitivnog utjecaja i kreativnosti brenda koja rješava probleme iz stvarnog života«, objašnjava Emilia Stefanova, direktorica, All Channels Advertising, Bugarska i članica Creative Business Excellence žirija.

Oznake: , ,
Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3