Zašto PR-ovac mora znati sve praznike? I ne zaboraviti ih… (2)

Danas ćete uvidjeti zašto je pregled državnih blagdana i neradnih dana u Hrvatskoj obavezan podsjetnik za svakog profesionalca u PR-u. Biti radoholičar danas je vrlo pohvalna osobina, a u svijetu PR-a gotovo obavezna ako u tome poslu mislite imati karijeru dužu od dva dana. No silna radna energija i spremnost za žrtvovanje svoga vremena neće vam biti od mnogo koristi ako ne znate koja su radna vremena vašeg glavnog kanala – novinara, pomoću kojih dopirete do ciljanih javnosti…

Tako smo prošle godine upozorili na zamku dugih vikenda i spajanja tiskanih izdanja u dnevniku Zašto PR-ovac mora znati sve praznike? I ne zaboraviti ih… Stoga ne zaboravite sutra se radi broj koji će se čitati tri dana – subotu, nedjelju i ponedjeljak, pa pripazite da u njih na vrijeme ubacite što ste zamislili jer su kod ovih izdanja rokovi i sve ostalo dosta drugačiji od uobičajenog.

Veliku promjenu u odnosu na prošlogodišnji tekst su doživjela neka nedjeljna izdanja poput onog Jutarnjeg lista koje je pravi vikend hit i sve traženija roba. Iz neželjenog siročeta pretvorilo se u vrlo atraktivnu princezu s kojom u društvu sve češće provodimo nedjelje. Tako da je neočekivano, nedjelja postala jedan od udarnih dana za tisak u Hrvata – no ne za teške teme, veće one ležernije, magazinske – formula koja je očigledno unaprijedila uspješni recept od subote i našla svoju publiku. Tim više prigodni trobroji postaju užasno zahtjevni za urediti, pa tako i za nas PR-ovce ako u njih želimo nešto ubaciti.

No jedna stvar je ostala ista od prošle godine  – pogled na kalendar presudna je stvar u organizaciji PR aktivnosti. Zabilježite sve praznike najmanje mjesec unaprijed, ali pogotovo dane prije njih, a ako niste sigurni pozovite novine s kojima surađuje i provjerite njihov plan izdavanja.

Sada lijepo spojite četiri dana (ako bježite već u petak jer to radi i većina novinara LOL)  do ponedjeljka i uživajte u Uskrsu. Odmorite se, i krenite u nove radne pobjede od utorka – šteta da 1. svibanj ove godine pada u nedjelju. Za sljedeće spajanje u lipnju obavezno još jednom provjerite pregled državnih blagdana i neradnih dana u Hrvatskoj obavezan podsjetnik za svakog profesionalca u PR-u.

Oznake: , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3