Zašto su priznanja važna za brend?

nagrada

Postoje projekti na kojima se neumorno radi mjesecima, no svaka minuta se isplati kada konačno dođete do konačnog cilja – uspješnog eventa, iznadprosječnih rezultata kampanje, izvrsnog plasmana novog proizvoda ili usluge. Da odlični rezultati ne bi ostali samo u vaša četiri zida, na vama je da se pohvalite svijetu! Također, nedavne su ankete pokazale kako više od 70 posto kupaca navodi da prilikom kupnje nagrade i priznanja utječu na njihov odabir proizvoda i usluga.

O prednostima nagrada i priznanja piše brookscomm.com.

Svijest o brendu

Odlični rezultati zaslužuju i prepoznavanje i upravo je to razlog zašto biste trebali prijaviti uspješne projekte svoje tvrtke za strukovne nagrade. Hoće li vam to koristiti? Svakako – bez obzira odnijeli nagradu na kraju ili ne, sama činjenica da ste među nominiranima super je prilika da se pokažete, ali i dobijete povratnu informaciju što možete popraviti idući put.

Potvrda kvalitete

Nagrada potvrđuje proizvode ili usluge vaše tvrtke unutar poslovne zajednice u kojoj se krećete te vas pozicionira kao lidera u industriji, ispred konkurencije, što će neminovno imati pozitivan utjecaj na prodaju i upite.

Medijska pozornost

Uzbuđenje koje nastaje u iščekivanju nagrade, ili makar samo nominacije, priznanje je i vašem timu za sav trud koji su uložili u ostvarenje projekta, ali privlači pažnju i vanjskih dionika – primarno medija – koji će pokazati interes za vaše aktivnosti i dati vam medijsku pokrivenost.

Jedna od takvih nagrada za nas PR-ovce jest Grad Prix Hrvatske udruge za odnose s javnošću, koja se ove godine dodjeljuje po 10. put! Prijave radova su završile, pa sada nestrpljivo iščekujemo koji će od čak 68 prijavljenih komunikacijskih projekata odnijeti nagradu. Znamo da je HGSS proglašen Komunikatorom godine, a pred žirijem je još težak odabir u čak 13 kategorija nagrade.

Ako je i vaš projekt među prijavljenima, držimo fige! Ako nije – naučili ste lekciju za iduću godinu. 😉

Oznake: , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3