Zlatarna Križek na konferenciji ”Promocija europskih proizvoda kroz podrijetlo i kvalitetu” u Bruxellesu

Krajem svibnja u predstavništvu HGK u Bruxellesu u okviru Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva (European SME Week 2010.) održana je konferencija ”Promocija europskih proizvoda kroz podrijetlo i kvalitetu” u organizaciji Predstavništva HGK u Bruxellesu i Unioncamere del Veneto s naglaskom na trenutnu problematiku utvrđivanja pravila podrijetla i kvalitete proizvoda unutar Europske unije. Konferencija je okupila oko 65 sudionika, predstavnike europskih institucija, industrije, predstavnike udruga potrošača, predstavnike komora, regija i gradova u Bruxellesu.

U sklopu rasprave o podrijetlu i kvaliteti proizvoda te idejama kako najbolje zaštititi proizvode na tržištu Europske Unije, prikazani su primjeri označavanja podrijetla i kvalitete industrijskih proizvoda Regije Veneto i HGK, među kojima se prezentirala i Zlatarna Križek sa svojim kolekcijama dubrovačkog nakita sa znakom “Izvorno hrvatski proizvod”. Prezentacija je izazvala veliki interes te je kasnije, kroz diskusiju, prikazana kao pravi primjer zaštite hrvatske kulture i baštine.

Vlado Križek, suvlasnik Zlatarne Križek, smatra kako je ovo normalan slijed aktivnosti usmjerenih ka isticanju važnosti podrijetla i kvalitete proizvoda u očuvanju kulturne baštine te vjeruje da će jedino vrhunska kvaliteta obogaćena autentičnim izražajem uvijek imati svoje mjesto u ponudi. Na konferenciji  je također predložena politika obilježavanja proizvoda s jedinstvenom oznakom „made in EU“ čije  se smjernice tijekom vremena još moraju usuglasiti.

 

Oznake: , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3