Zlatarna Križek najuspješniji mikro izvoznik u Hrvatskoj za 2009.

Vlado i Viktor KrizekZlatarna Križek, obrt koji slijedeće godine slavi 75. godina obiteljskog poslovanja, osvojio je nagradu za najuspješnijeg mikro izvoznika. Na natječaju „Izbor najboljih poduzetnika Hrvatske 2009. godine“ u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, zlatarima Križek je uručeno prestižno priznanje u sklopu dvodnevnog 13. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu održanog početkom lipnja.

U znak priznanja, Hrvatska banka za obnovu i razvitak također se priključila čestitkama te Zlatarnu Križek nagradila s 20 tisuća kuna. Predstavnici HBOR-a istakli su njihovu ulogu pokretača hrvatskog poduzetništva te izrazili nadu u daljnje vrijedne rezultate.

Značajno priznanje Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva je dodatno potvrdilo kvalitetu i originalnost izrade zlatnog i srebrnog nakita koje je već prepoznala i Europska unija. Projektom „Dubrovački nakit – priča o tradiciji kroz 14 komada zlatnog nakita“ Zlatarna Križek ostvarila je sredstva iz pretpristupnih fondova EU programa Phare. Ista kolekcija nedavno je dobila i službeni certifikat “Izvorno Hrvatsko” od strane Hrvatske gospodarske komore. Vrijednim priznanjima se priključila i Hrvatska obrtnička komora uručivši zlatarima Križek nagradu „Zlatne ruke“.

„Ovo prestižno priznanje nam je dodatni poticaj da i dalje razvijamo svoj obrt kroz kreativan dizajn i izradu tradicionalnog nakita kojim stvaramo autohtoni hrvatski proizvod.“ – ističe Vlado Križek, suosnivač Zlatarne Križek.

Inače, Zlatarna Križek utemeljena je kao obiteljski obrt još 1935.godine od kada više generacija obitelji Križek oblikuje plemenite kovine stvarajući nakit prepoznatljivog stila.

Oznake: , ,
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3