Krešimir Macan i Bijesprvi u emisiji Intervju tjedna na Radiju 101

Krešimir Macan, koji stoji iza pseudonima BijesPrvi, što se proslavio serijalom videa o bivšem ministru unutarnjih poslova Ivici Kirinu pod nazivom ‘Kiro prosviro‘, prisjetio se ‘nastajanja povijesti’ gostujući na Radiju 101.

– 2006. godine sve su stranke bile glupe za Internet. U to vrijeme Sanader je otišao u Veronu, prodao Plivu na večeri, a po reakciji Vlade shvatili smo da stvarno imamo velik slučaj sukoba interesa. Tražili smo kako ga gurnuti van, a onda je netko izbacio preradu Balaševića ‘Računčić je kod nas‘ – kaže Macan. (Više o samoj aferi  u blogu Afera Verona – ekskluziva koja to nije jer kasni punih 6 godina.)

Macan, koji je tada razmišljao o plasiranju istine putem klasičnih medija, odmah je prigrlio ideju ‘Harambaše22‘ koji je napravio montažu za pjesmu i odlučio se okoristiti novim medijem i kreirati kanal na YouTubeu kojeg nitko u tom trenutku u Hrvatskoj nije mogao kontrolirati.

– Kada se Vlada koristi svim nedozvoljenim sredstvima, mi se koristimo dozvoljenim. Cilj je bio prikazati da Vlada sustavno laže. Nisam mogao trpjeti da me netko gleda u oči i laže. Spin podrazumijeva strateško upravljanje komunikacijom, međutim Sanader nije radio vrhunski spin, već je lagao i nije pri tom niti trepnuo – kaže Macan.

Nakon što je Nacional objavio da Krešimir Macan stoji iza identiteta Bijesprvog, Macan je na našem blogu manjgura.hr izjavio da osjeća olakšanje što je sve izašlo u javnost. Business.hr je objavio članak u kojem struka komentira Macanovu kreativnost i inicijativu. Ovaj vikend se nastavilo pričati o Bijesprvom. Macan je gostovao na Radio 101 u Intervjuu tjedna koji možete poslušati klikom na link na kraju teksta.

INTERVJU TJEDNA – Krešimir Macan 18.02.2012.

 

Oznake: , , , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Vezani članci
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3