TJ Walker u Zagrebu: prvi hit na Google-u s razlogom


Kad u Google upišete media training, koji je prvi link na vrhu svjetskih pretraga? TJ Walker. Čovjeku se posrećilo ili stvarno zna znanje? U pitanju je ovo drugo, i to s debelim razlogom, u što se danas moglo uvjeriti i 20 sudionika seminara „Secrets of successful public speaking” održanog u hotelu Regent Esplanade u organizaciji Manjgure.

Ne, TJ nam nije otkrio toplu vodu i nismo od devet do pet postali najbolji komunikatori na svijetu niti smo počeli svi odmah govoriti poput Obame, ali je bilo zaista iznimno korisno i vrlo intenzivno. Mnogo praktičnog rada, vježbanja, interakcije i sitnih savjeta za koje se uvijek pitamo, ako ih već znamo, zašto ih ne koristimo toliko često? Sound biteovi, kreiranje i prenošenje ispravne poruke novinarskim zamkama usprkos, sto i jedan praktičan savjet u suočavanju s opakim crvenim svjetlom kamere … Puno detalja znamo od prije, što intuitivno, što i iz iskustva ili literature, ali je doista malo onih koji sve cake primjenjuju i  besprijekorno odrade posao u praksi.  No na kraju današnjeg treninga, mnogi su se sami uvjerili da to nije nemoguća misija. I znam što ću reći nekima od kolega koji se ovaj put nisu zbog obaveza stigli odazvati na naš poziv: “Šteta, što niste danas bili s nama!”. Srećom, TJ Walkeru se svidjela grupa i Zagreb i vjerujemo da ćemo ga uskoro ponovo imati prilike slušati u Zagrebu.

Ironijom sudbine, taj komunikacijski doajen je prije 18 godina izgubio posao u Kongresu zbog neprecizne izjave. I učinio je ono čemu streme najbolji krizni komunikatori – pretvorio je pogrešku u svoju korist. Odnosno u briljantnu karijeru koja mu je osigurala status jednog od vodećih svjetskih komunikacijskih stručnjaka.  Sudeći po reakcijama polaznika, svi su otišli sa seminara s puno većom dozom samopouzdanja i nestrpljivi da naučeno primjene u praksi. I to nije sve 🙂  Kao što smo istaknuli u najavi seminara, TJ Walker će biti na raspolaganju svim sudionicima s besplatnim odgovorima na sva njihova konkretna pitanja u narednih godinu dana.

Kliknite na poveznicu za više tekstova na temu javni nastup.

Oznake: , , , , ,
Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3