Zašto je senator Edwards dobio jedinicu iz kriznog komuniciranja?

John EdwardsFor Edwards, An F In Crisis Management donosi osvrt na svježe priznanje preljuba od strane senatora Edwardsa za koje mu daje jedinicu (američki F). Dogodilo mu se ono što mnogi, ne samo političari, zaboravljaju kada se nađu usred kriznog komuniciranja – kad zagusti treba reći istinu, cijelu istina i ništa više.
Hank Sheinkopf, demokratski strateg kaže u tekstu: “Prvo bi utvrdio istinu. Potom bi mu rekao da istinu objavi javnosti. U politici si danas mrtav čovjek ako lažeš”.
Ne samo u politici, naravno ako te uhvate. Ovdje se radi o jednom od smrtnih grijeha u kriznom komuniciranju – a to je priznati nešto kada već svi znaju što je istina. Edwards je konačno priznao vanbračnu aferu sa svojom producenticom, dok mu supruga umire od raka. No, i dalje odlučno odbija priznati da je otac njena djeteta, iako ima previše indicija koje na to upućuju, pa makar se radilo o tabloidima kao izvorima. Ako su bili u pravu oko ljubavnice, koju je jednakim žarom negirao, zašto bi bili u krivu oko djeteta, to je ono što javnost misli.
A još prije godinu dana Edwards je izgledao tako izgledan predsjednički kandidat – pogledajte kako ga je Mrak doživio uživo prošlog kolovoza – I kada smo Barack Obama i ja…
Inače časopis Campaigns and Election’s Politics donosi dosta zanimljivih tekstova dostupnih on line u kojima prati američku predsjedničku kampanju, a može biti zanimljivo svima onima koji se kod nas spremaju za predstojeće lokalne izbore, koji će po prvi puta biti personalizirani.

Više članaka na temu Johna Edwardsa potražite ovdje.

Oznake: ,
Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3