Alastair Campbell – The Spin Doctor – u svibnju stiže u Zagreb

Nakon TJ Walkera, u Zagrebu će predavanje održati još jedan guru javnog nastupa i političke komunikacije, Alastair Campbell – prototip onoga što se danas smatra pod pojmom spin doktor. Campbell je od 1997.-2003. bio glavni Blairov savjetnik i rukovodio kako njegovim, tako i komunikacijama njegovog kabineta. Predavanje u Zagrebu održat će se 5. svibnja u hotelu Westin u organizaciji Mediatv.

Nakon konferencije Moć uvjeravanja, koja će se drugu godinu zaredom održati 14. travnja u zagrebačkom Hypo centru, već u svibnju moći ćete se uvjeriti kakvu moć uvjeravanja ima vjerojatno najpoznatiji stručnjak za komunikacije u modernoj politici.

Ovaj novinar i stručnjak za komunikacije ima vrlo interesantnu životnu priču. Njegov put do Downing streeta 10 bio je trnovit, popločen alkoholizmom te urešen pornografskim časopisima i žutom štampom. Kada se napokon upoznao s Blairom početkom 90-ih, kreće njegov strelovit uspon. Na temelju kampanje koju je on vodio, Laburisti dolaze na vlast 1997. Nakon toga Laburisti su osvojili još dvije uzastopne izborne pobjede s odličnim kampanjama za koje je, naravno, zaslužan upravo Alastair Campbell. Kraj njegovog radnog vijeka s laburističkom vladom Tonya Blaira obilježio je rat u Iraku. Naime, kako bi opravdao vojnu prisutnost u Iraku, kojoj britanska javnost nije bila naklonjena, Campbell je sudjelovao u kreiranju priču o iračkom oružju za masovno uništenje koje se može lansirati u roku od 45 min. Cijela zavrzlama o Campebllovoj ulozi i vojnoj akciji u Iraku bila je osnova za scenarij odlične političke satire In the Loop, priču o ulozi spin doktora u visokoj politici.

Nakon godina iza reflektora, Campbell je odlučio eksponirati se i unovčiti svoje znanje i ugled. Napisao je 5 knjiga, počeo održavati predavanja diljem svijeta i shvatio važnost bloga. Tako ćete i vi moći propitati The Spin doktora što misli o hrvatskim kampanjama i premijerkinoj retorici. Prijaviti se možete ovdje, a kotizacija uključuje sudjelovanje u svim aktivnostima konferencije i radne materijale dok rana prijava (do 05.04.) donosi i određeni popust na kotizaciju.

Tako da Alastair Campbell ispred vas i to na izbornu godinu, može biti poslastica za sve komunikacijske sladokusce! Za kraj nekoliko isječaka iz Blairovih, odnosno Campbellovih kampanja pa usporedite njegov pristup i kampanje domaćih političkih aktera…


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sXyvhD05CjE&feature=player_embedded[/youtube]

I na kraju svojevrsan sažetak Campbellovih kampanja:

Oznake: , , , , , , ,

Pročitajte i…

Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3