Krešimir Macan iz Beograda o Mladićevom uhićenju

Beograd nije stao, ali su svi osjetili olakšanje. Uvijek na krivom mjestu u pravom trenutku pišemo za nas u Manjguri. Sjedim na sastanku na Terazijama malo poslije 11 sati, ljudi u komunikacijama, bliski politici, teme društvene mreže i drugi profesionalni izazovi. O politici ni reči.

Odjednom stiže poruka iz Hrvatske – što kažu Srbi je li istina oko Mladića? Pitam nitko ništa, samo kažu bit će dobro ako se dogodilo. Zanimljivo da je JL prvi objavio vijest i njega citira B92 – osjećaš se čudno pitaš tko tu koga. Dan prije pričali su im da će im EU ukinuti bezvizni režim, a danas s ovom vijesti sve s mijenja.

Nema potvrde, idem dalje. Grad živi svojim tužbom, nema došaptavanja, nemaš dojam da se događa nešto prelomno. tek neka gužvica novinarska pred Tanjugom. Taksijem idem prema Vozdovcu, taksist nema pojma, kaže ne čitam novine već dugo niti slušam radio. Ali za svaki slučaj pali radio i komentira kako je bio šokiran s Karadžićem koji se krio tu među njima, ali se ne uzbuđuje nešto.

Dolazi vijest da Tadić ima presicu u 13, sve ukazuje na veliku vijest. Ali nitko ne potvrđuje ništa. Nema gore stvari za nekog kojem je vijest i politika u venama. Događa se povijest, a ja ne znam što se događa. Čekam kolegu, kasni, kreće Tadićeva presica – čuvari su se uzvrtili, zovu poznate jesi čuo – ali nitko se ne uzbuđuje. To više nije njihova priča, oni žive neki svoj život, krenuli su naprijed. Mladić je bio jedan od rijetkih utega koji ih je držao u povijesti. Potvrđuje se ovo od jutra – bit će dobro ako je istina. Olakšanje. Srbija je čvrsto na EU putu. Tadić možda ima dan koji će odrediti rezultat skorih izbora. Olakšanje.

Krešimir Macan

 

Ekskluzivno javljanje iz Beograda prenosi i portal dalje.com.

 

Oznake:
Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3