19 blogova koje morate posjetiti! – 1. dio

tim ferrisBlogosfera raste brzinom svjetlosti pa ne čudi podatak da na Webu možemo naći preko 130 milijuna blogova, a prema podatku servisa Technocrati, svaki se tjedan pojavi novih 1,5 milijuna blogera.

U moru blogera magazin Inc, izdvojio je njih 19 kao najpametnijih i najkorisnijih, pa da se upoznamo s nekima od njih…

Prvi na listi je Ethan Zuckerman koji se u svojim postovima posvetio zemljama i mjestima koje većina ignorira jer kako sam kaže, ako čitaš blogove koje svi čitaju, vidjet ćeš iste mogućnosti kao i svi ostali. No, počneš li čitati primjerice o dečku koji snima filmove u Nigeriji, proširit ćeš svoje vidike.

Sljedeća je Penelope Trunk, koja se, pak, brutalnom iskrenošću posvetila temama kao što su  poduzetništvo, majčinstvo i poslovno okruženje. Trunk svojim pisanjem želi pomoći mladim ljudima na početku karijere, a njezini se savjeti objavljuju u više od 200 dnevnika. Stoga, ako ste i sami u potrazi za karijerom, blog.penelopetrunk je idealan za vas!

Na blogu Marka Cubana, suosnivača Hdneta, nalazi se pregršt zanimljivih tema… od ekonomske krize i biznisa pa sve do tehnologija, Interneta, Facebooka, Twittera… a o njegovoj popularnosti govore i više od 2000 komentara.

MATTSvoju «blog karijeru» Matt Mullenweg započeo je sasvim slučajno, prije 7 godina, u dobi od 18 godina. Počeo je s pisanjem iz zabave, da bi putem stvorio jednu od najvećih blogerskih platforma – WordPress. Originalna je i Mattova adresa ma.tt, kao i sam dizajn.

Blog Howarda Lindzona bavi se ekonomijom, burzom i dionicama pa je na njegovim stranicama moguće pronaći korisnih informacija o ulaganjima, bankarstvu i tomu slično. Sličnom tematikom se bavi i jedini anonimac na ovoj listi, tzv. Anonymous Banker, koji se nešto više posvetio malim kompanijama.

Tim Ferriss, poznat i kao «guru produktivnosti» proslavio se mudrostima o tome kako se osloboditi vlastitih poslovnih nesigurnosti, kako postati dobrim poduzetnikom te kako preživjeti kolaps američke ekonomije. Tako nam Ferriss preporučuje da ne gubimo vrijeme odgovarajući na nepoznate telefonske pozive i da ignoriramo većinu mailova.

Spomenutih 7 blogova izdvojila sam kao meni najprivlačnijima, a nastavak slijedi jer su i ostali vrhunski.

Oznake: , ,
Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3