19 blogova koje morate posjetiti! – 2. dio

Nedavno sam pisala o meni najdražih sedam blogera s liste 19 blogova koje morate posjetiti, koje je magazin Inc izdvojio kao one koje obavezno moramo pročitati, pa da nastavimo s ostalima…

Guy Kawasaky je svestran poduzetnik, koji vodi web portal Alltop, piše knjige ( do sada je objavio 9 naslova ) i blog. Područja koja pokriva ovaj bloger su raznolika pa je stoga moguće pročitati o njegovim putovanjima, o automobilima, inovacijama, menadžmentu i marketingu, evangelizmu itd. Svi su postovi popraćeni mnogobrojnim fotografijama te videima.

Charlene Li je nekadašnja analitičarka Forrester Reaserch-a, a sada vodi vlastitu konzultantsku firmu, stoga su joj statističke analize, papirologija i korporativna strategija dobre poznate. Ta je svoja znanja upotrijebila i u pisanju bloga. Li smatra da u društvenim mrežama nije dovoljno samo otvoriti profil na Facebooku ili pisati blog, već je potrebna i redovita angažiranost oko toga, odnosno potrebno je pratiti tuđe reakcije i komentare te na njih i odgovarati, «update-tati» statuse i postove i tomu sl.

rashim sinhaJoš jedna blogerica s liste je Rashmi Sinha, osnivačica kompanije SlideShare koja ljudima omogućava virtualno izmjenjivanje svojih Power Point prezentacija. O tome, kao i o mnogim drugim temama, Rashim piše na svome blogu nudeći jedan drukčiji pristup jer kako sama u uvodu kaže, voli osmišljavati nove stvari.

Na blogu esejista i programera Paula Grahama meni najzanimljivija je rubrika s «Rijetko postavljenim pitanjima», a tu su i razni citati, eseji itd., a impresivan je i podatak da je u 2008. godini blog imao 10.6 milijuna posjetitelja!

Seth Godin je jedan od najpoznatijih svjetskih blogera te autor 13 bestselelra, prevedenih na čak 33 jezika. Poznat zbog svog provokativnog stila pisanja, Seth je prvenstveno usmjeren na online marketing, ali nerijetko piše i o svima dobro poznatim temama, poput ljubavi, sreće i povjerenja.

Fred Wilson, počeo je s pisanjem bloga 2003. godine i to prvenstveno o tehnologijama, Internetu i poduzetništvu. Osim ova tri područja zanima ga i glazba, yoga, golf i umjetnost, a pored 3 djece i 70 radnih sati tjedno i sam se čudi da ima toliko hobby-a.

Tim O`Reilly je također usmjeren na socijalne mreže, tehnologiju, a piše i o politici, zakonodavstvu, kulturi…

Michael Arrington voli kontroverze, a teme koje pokriva u svojim blogovima su mnogobrojne i šarolike… od MySpace-a, Facebooka i Google-a pa sve do Wall Streeta, dionica, ekonomije, pa čak i lutrije!

Još jedan bloger koji se našao na spomenutoj listi je Dave Winer, a njegov je blog jedan od prvih i najdugovječnijih. Naime, Winer piše od 1994. godine, kada naziv «blog» nije još ni postojao. Doduše, tada se radilo o malo drukčijoj formi, da bi 1997. započeo sa svojim online novinama, koje su s vremenom postale poznate kao blog.

Craig Newmark je najviše posvećen pisanju o tome kako društvene mreže mogu promijeniti svijet, a među njegovim postovima možemo naći i one vezane za politiku koju SAD provodi u Afganistanu i Iraku, o zdravstvenoj reformi itd.

calacanis blog Jason Calacanis je jedan od prvih poduzetnika koji je pisanje bloga okrenuo u biznis. Poput i drugih s ove liste, Calcanis piše o svemu i svačemu, pa čak i o Harry Potteru i Halloween kostimima.

I posljednji s liste je Jason Fried, bloger koji piše o Twitteru, Google-u, web dizajnu, automobilima itd. Blog ima više od 100.000 čitatelja, a Fried ne piše svakodnevno već, kako sam kaže, kada postoji nešto specifično o čemu želi dati svoje viđenje.

Na samom kraju, kad sam rekla ponešto o svakom blogeru, ne preostaje mi ništa drugo nego reći da je časopis Inc. bio u potpunosti u pravu svrstavši ih među 19 najboljih jer oni to uistinu jesu, svaki na svoj jedinstven način!

 

 

 

 

 

Oznake: , ,
Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3