19. KOMferencija: Komunikacijski izazovi od umjetnosti do politike

Izvor: Facebook stranica KOMferencije

Je li tehnologija blagoslov ili prokletstvo? Postoji li u politici čarobni štapić koji jednim potezom rješava sve probleme? Kako osvojiti i zadržati zaposlenike u vremenu kada postaju najtraženija „roba“ na tržištu? Jesu li odnosi s javnošću samo „prodavanje magle“ ili imaju važnu ulogu u društvenom i gospodarskom razvoju društva i zajednice?

O ovim i brojnim drugim aktualnim pitanjima raspravljat će stručnjaci iz raznih područja okupljeni na KOMferenciji o komunikacijama u organizaciji Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ). Dvodnevna konferencija započinje 6. prosinca u 9 sati u Kaptol Boutique Cinema, gdje nas čeka raznovrsni program predavanja, panela, istraživanja i interaktivnih radionica u dvije dvorane.

„Ideja ovogodišnje KOMferencije bila je okupiti ljude koji ne dolaze samo iz odnosa s javnošću već iz različitih profesija u kojima komunikacija također igra važnu ulogu“, istaknula je predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću, Ana Tkalac Verčić, pa će tako ove godine o različitim aspektima komunikacije govoriti psiholozi, ekonomisti, pravnici, političari, urednici, novinari, ali i avanturisti i umjetnici.

Komunikacija kao temelj

Prvi dan KOMferencije otvorit će norveška antropologinja i psihologinja Anna Kirah koja će se dotaknuti jedne od gorućih tema danas – je li tehnologija blagoslov ili prokletstvo? Kroz predavanje analizirat će ključne elemente i aktivnosti koji mogu pomoći da se smanje negativni učinci tehnologije, a pritom istovremeno povećaju njezini pozitivni učinci.

Poznati britanski konzultant dr. Jon White prenijet će publici svoje viđenje uloge odnosa s javnošću u dinamičnom društvenom i gospodarskom okruženju i njihovom doprinosu širem društvu u okolini u kojoj se nalaze.

Profesor ljubljanskog Fakulteta za društvene znanosti Dejan Verčič podsjetit će nas kako Treći svjetski rat već traje, ali ne zbog osvajanja teritorija već privlačenja zaposlenika. Što je to employer branding i kako može pomoći u privlačenju i zadržavanju najboljih zaposlenika, raspravit ćemo na predavanju u sklopu prvog dana KOMferencije.

Na konferenciji ćemo saznati i što to znači izaći iz svoje zone komfora na najekstremniji mogući način –  najpoznatiji hrvatski avanturist Davor Rostuhar s publikom će podijeliti putovanje svog života Južnim polom i pokazati da uistinu ništa nije nemoguće.

Drugi dio dana posvećen je zanimljivim panel raspravama, na kojima će se panelisti i moderatori dotaknuti brojnih tema – od (ne)postojanja ekspresnih rješenja u rješavanju političkih problema do nužnosti prilagodbe tvrtki digitalnoj transformaciji koja je zahvatila sve pore društva.

Panel raspravi u ulozi moderatora na temu „Čarobni štapić ne postoji – zašto ga domaći političari ipak i dalje očekuju?“ pridružit će se i Krešimir Macan, bivši savjetnik predsjednika Vlade Republike Hrvatske te direktor i osnivač agencije za odnose s javnošću Manjgura. Ako želite saznati zašto se domaći političari komunikacijskih stručnjaka sjete tek pred izbore ili krizu i kako građane pretvoriti iz pasivnih promatrača u aktivne sudionike, ovo je panel za vas!

Osim predavanja i panel rasprava, za posjetitelje će biti organizirane i brojne radionice o digitalnim kampanjama, analizama učinka u odnosima s javnošću, utjecaju influencera u kreiranju digitalnog sadržaja i drugim aktualnim temama.

S druge strane mikrofona

Drugog dana KOMferencije čeka nas poseban izazov: predstaviti najbolje od svoje agencije u manje od sedam minuta! Pogađate o čemu je riječ? Stariji predstavnici domaćih agencija za odnose s javnošću iskušat će svoje komunikacijske vještine na radionici PechaKucha, gdje će kroz 20 vizuala po 20 sekundi pokušati reći sve bitno o svojoj agenciji ili agencijskom projektu.

Petak će biti posvećen i perspektivi onih s druge strane mikrofona, pa će tako svoja stajališta o budućnosti odnosa s medijima posjetitelji imati priliku čuti od vodećih domaćih urednika i novinara –  Borisa Trupčevića (Styria), Mirana Pavića (Telegram grupa), Silvija Londera (Media servis), Tihomira Ladišića (N1) i Marka Matijevića (srednja.hr) pod moderatorskom palicom Maria Aunedi Medeka.

U zamijenjenim ulogama naći će se i zvijezda RTL-ove emisije Direkt – Zoran Šprajc. Nasuprot Krešimiru Macanu i Boži Skoki, ovaj popularni televizijski voditelj otkrit će nam kako bira teme i goste, ali i što napraviti kada zbog njega vaš klijent postane glavna tema u medijskom prostoru.

Osim s novinarima i urednicima, družit ćemo se i s najutjecajnijim hrvatskim odvjetnicima – Jadrankom Sloković, Čedom Prodanovićem, Ljubom Pavasovićem Viskovićem, Markom Kallayem i Ivom Farčićem, koji će nam na panel raspravi otkriti što je to zajedničko odvjetnicima i komunikacijskim stručnjacima.

Prilika koja se ne propušta!

Trebamo li reći išta više od ovoga? Nemate što čekati – sve o prijavi i kotizaciji saznajte OVDJE, a ako želite još više detalja o programu KOMferencije, pronađite ih OVDJE.

Požurite jer mjesta su ograničena!

Vidimo se 6. i 7. prosinca u Kaptol Boutique Cinema!

Oznake: , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3