25. Golden Drum: Direktor brend komunikacija NIKE EMEA o sportu i novim tehnologijama

25. Golden Drum speakers

25. Međunarodni festival kreativnosti Golden Drum će pod sloganom “Otkrivanje goriva nadahnuća” (“Revealing the fuel of inspiration”) proslaviti svoju jubilarnu godišnjicu u tvrtki izuzetnih ljudi. Jedan od njih je i Slovenac David Pivk koji se pridružio Nikeu u njihovom europskom sjedištu u Amsterdamu gdje posljednjih šest mjeseci svoje karijere radi s najvećim svjetskim nogometnim zvijezdama. Na festivalu je najavljeno više od 30 svjetskih predavača koji su zasigurno dobar razlog za odaziv na festival koji će se održati od 17. do 19. listopada u hotelu Slovenija u Portorožu. Pristupnici mogu birati između različitih vrsta prijave i registracije, a do 13. kolovoza 2018. mogu se ostvariti popusti na rane prijave.

Golden Drum festival ugostit će brend komunikacijskog direktora NIKE EMEA Davida Pivka koji je radio na Svjetskom kupu i Europskom svjetskom prvenstvu u Sochiju na zimskim Olimpijskim igrama. Kada je riječ o sportu i novim tehnologijama David je strastven, a na festivalskoj pozornici će govoriti o Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Ugostit će ga Evgeny Primachenko, kreativni direktor u Wieden+Kennedy Amsterdam koji također radi u Nikeu. Evgeny je dobio mnogobrojne nagrade, a dva puta je bio i imenovan najnagrađivanijim kreativcem Rusije i “osobom godine” u ruskoj oglašivačkoj industriji.

25. godišnjica bit će obilježena iznimnim kongresnim programom, a kada govorimo o iznimnima možemo govoriti o Barryju Wacksmanu, EVP i globalnom direktoru strategija (Global Chief Strategy Officer), R/GA iz New Yorka. Od njegovoga priključenja R/GA-u tvrtka je organski rasla od agencije s manje od 50 zaposlenika do tvrtke koja zapošljava više od 2.000 zaposlenika. Barry je ključni arhitekt R/GA vizije “Povezane godine” (“Connected Age”), koja se fokusira na rast brenda kroz povezane ekosisteme proizvoda i usluga. Barry je i suradnik na Povezani putem dizajna (of Connected by Design) gdje je razvio koncept funkcionalne integracije da opiše poslovni model tržišnih vođa poput Applea, Googlea i Amazona kao i pojave novih kategorija kao što su povezani dom (connected home), povezani automobil (the connected car) i povezane financijske usluge   (connected financial services). U 2015. R/GA agencija dobila je titulu agencije godine na Cannes Lions festivalu.

Posjetitelji će imati priliku čuti Mariju Milushevu, kreativnu direktoricu i partnericu u Nobel Graphic TBWA i članicu porote u WHAT-u. Ona će ih inspirirati govorom “PMS šale nisu smiješne. Točka.” (»PMS jokes are not funny. Period.«) u kojima je spremna podijeliti neka od pitanja koja joj su joj se pojavljivala u mislima dok je činila najveće pogreške u svojemu životu. O napuštanju komfor zone kako bi pronašla magiju bit će rezervirano za Josefine Richards, predsjednicu žirija Young Drummers Competition i kreativnu direktoricu u INGO Stockholmu, u Švedskoj. Prošle godine bila je počašćena titulom jednom od 10 globalnih kreativnih direktorica u Asweek Creative 100 popisu, a osvojila je i preko 60 nagrada u obliku Lionsa, Eggsa i drugih poželjnih oblika.

U tri festivalska dana u Portorožu posjetitelji će moći upoznati najbolje stručnjake koji će najviše govoriti o svojoj potrazi za nadahnućem i iskrama koje rasplamsavaju nastanak inspiracije, a među njima su Jan Jelle de Boer, kreativni strateg, MediaMonkso, Nizozemska, gospodin John Hegarty, osnivač i kreativac, Bartle Boogle Hegarty, Ujedinjeno Kraljevstvo, Justin Billingsley, izvršni direktor, Publicis Emil, Ujedinjeno Kraljevstvo, Stephan Loerke, izvršni direktor, World Federation of Advertisers, Belgija, Martina Olbertova, osnivač i Chief Meaning Officer, Meaning.Global, UK / Češka Republika, Mailine Swildens, direktor, The ZOO EMEA, Francuska i mnogi drugi.

Oznake: , ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3