Vrijeme je za novu PR agenciju

 

Digitalna komunikacija i društveni mediji označili su novu eru poslovanja. Ono je neprestano pod budnim okom javnosti koja nestrpljivo iščekuje secirati svaki potez, stoga je nužno imati pripremljeni plan i biti spreman držati pod kontrolom sve komunikacije klijenta prema medijima i društvenim zajednicama. Komunikacija je ono što je najbitnije u cijeloj ovoj priči pa je stoga i najbitnije pronaći stručnjaka koji će adekvatno moći obaviti svoj zadatak. Ponekad stvari mogu izmaknuti kontroli, no bitno je odmah prepoznati nedostatak profesionalnosti i manjak znanja onih koji su zaduženi da vas u najboljem svjetlu predstave javnosti.

Problemi se uvijek mogu zataškati, no s vremenom, postaju i više nego očigledni. Ovo su tri alarmantna pokazatelja koje vam donosi prdaily.com da je vrijeme da se bacite u potragu za novom PR agencijom i agencijom društvenih medija:

1.Ukoliko je vaša agencija zadovoljna svojim poslovanjem i ne prihvaća s entuzijazmom prilike kako bi vam pomogla u ostvarenju komunikacijskih i poslovnih ciljeve, tada je vrijeme da pronađete novog PR stručnjaka. Energija i trud vrlo su važni u odnosima s javnošću pa se prilike neprestano i neumorno trebaju ganjati i iskoristiti kad god se za to pruži prilika.

Ukoliko se kreativno razmišljanje ocjenjuje kao nepoželjno ili se visoko profilirane medijske mogućnosti ne iskorištavaju agresivno, vrijeme je da zaplovite u neke druge vode.

2.Ukoliko vaša PR agencija još nije započela s razvojem sadržaja za različite medijske kanale, potebno je da zatražite drugo mišljenje. Kategorija komunikacije iznimno je evoluirala, a kreiranje sadržaja postalo je od krucijalne važnosti.

Agencija bi klijentima trebala biti oslonac i jamac za prodiranje u svijet tradicionalnih i društvenih medija koji su ključni za današnje poslovanje. Pored spomenutog, važno je imati kreativni tim ljudi koji će vam ponuditi kreativne usluge s ciljem da se marketinški sadržaj održava živim.

3. Naposljetku, unatoč razvoju u kategoriji i broju značajnih promjena koje je pretrpio svijet PR biznisa, i dalje je od nevjerojatne važnosti komunikacijski program koji pomaže pri održavanju poslovanja.

Stoga, bitno je potražiti druge partnere unutar ove sfere primijetite li da trenutačni suradnik ne podržava izravno vaše poslovne ciljeve.

Mora postojati korelacjia između pametnog, strateškog plana i mjerljivih rezultata koji su direktno doprinijeli uspjehu vaše tvrtke. Zbog toga morate biti uvjereni da vaša agencija zna što sve treba postići, da razvije strateški plan za ostvarenje svih tih ciljeva, te da sve to izvrsno izvrši i sprovede u djelo s vidljivim rezultatima. Ne ostvari li upravo te zadatke, već dobro znani savjet je – pronađite kompetentnijeg stručnjaka za odnose s javnošću.

Ovdje je istaknuto nekoliko najočitijih razloga zašto biste možda trebali prijeći na neku drugu, malo svjetilju stranu, koja je reprezentativan primjer PR poslovanja.

Oznake: , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3