Ako je Ćiro ujedinio Bosnu, tada je Mijajlović ujedinio regiju

Tko je Marjan Mijajlović? Pitanje je na koje ne bi, usuđujem se reći, deset Hrvata znalo odgovor na nije bilo You Tubea. I naravno, ne podcjenjujem ni njegov osebujni izražaj koji ga je lansirao među zvijezde najvećeg video providera na svijetu. Riječ je o sportskom komentatoru koji se već 15 godina bavi tim poslom, ali porušio je granice Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine komentirajući s tolikom strašću i energijom, da svi koji su naletili na video isječak s utakmice Belgija-BiH, brzinom munje proslijedili su link dalje i dalje i dalje. I sad je simpatični Bosanac, po našim medijima, zvijezda Fejsa (obratite samo pozornost na komentare obožavatelja :-)) i nezaobilazna točka u pretraživanju You Tubea.

Eto dragi moji, kako se postaje pozitivno internacionalno ime u našim klimavim susjedskim odnosima. Vrlo lako, talent, upečatljevost (njegova je svakako dernjava i entuzijazam) i to bi bilo to. Naravno, plus malo vjetra u leđa You Tubeom, jer ipak tko je gledao tu tekmu u Hrvatskoj? A prošli tjedan razgovori po medijima, Hrvatska uživo – čovjek postao zvijezda preko noći. Rekoh pozitivno ime jer nije upleten u kojekakva previranja što se naših i njihovih estradnjaka tiče, nije političar, a u mogućnosti je da se njegov glas daleko čuje. “Džeko! Džeko! Džeko! Dijamantu! Dijamantu! Dijamantu! Bosna! Bosna! Bosna!”, samo je jedna od njegovih izjava/poklika koja ga je lansirala među komentatorske legende. No, nije sve ni samo u onim gore navedenim magični sastojcima. Nezanemariv je i Ćiro u cijeloj priči. Miroslav Blažević, koji je odmarširao u BiH, popularizirao reprezentaciju, ulio nadu da ipak ima nade za njih i ne sluša više poklike “Ćiro pederu”. Stoga nije ni čudo da se pokrenula i cijela ona rasprava “Je li Ćiro ujedinio BiH? Ili je Bosna jedinstvena samo kad igra u gostima?”. Nego, vratimo se mi Marjanu, donosim dio intervjua koji je osvanuo u Jutarnjem listu, točnije Studiju prije par dana:

Možete li svojim riječima opisati Marjana Mijajlovića kao čovjeka i kao sportskog komentatora?

– Mnogi kažu da sam bučan, možda kao komentator i jesam, ali inače nisam. Sebe bih opisao kao malog dječaka zaluđenog nogometom. Često sam i tužan dječak, a takav sam kada ne pobijede oni koje volim, osobito reprezentacija Bosne i Hercegovine. Tada se i rasplačem, nije mi teško suzu pustiti.

Slušala sam neke vaše prijenose utakmica. Lako se uživite u utakmicu i ne suzdržavate se.

– Nogomet u meni pobuđuje takvo ponašanje, a i Bosanac sam, a mi Bosanci veliki smo emotivci. Jednostavno sam iskren i ne mogu protiv sebe. Uostalom, nitko nije savršen, imam pogrešaka u prijenosu i imam ljude koji me upozore na to. Opravdane kritike mi ne smetaju, a i sam sam sebi najveći kritičar. Uvijek gledam jesam li negdje pogriješio.

• Gubite i glas dok komentirate.

– Gubim glas jer malo spavam, vičem u tim prijenosima, a i puno dernečim, odnosno stalno dernečim. Znamo mi Bosanci što je život.

• Odakle vam inspiracija za tako živopisne komentare tijekom prijenosa utakmica?

– Senzibilan sam i čitam dosta, pa mi razne stvari padaju na pamet, a ono što mi dođe, to i kažem. Uživam u trenutku i samo sipam komentare.

I za kraj, reći ću samo ovo: Simpatični komentator je mene, krhku plavušu, ljubiteljicu samo Dinama i naše oku ugodne repke, natjerao da pogledam toliko meni nevažan duel i štoviše potražim dalje “nogometno prosječne” golove na koje je urlikao kao pravi Bosanac, dušom i tijelom, kako kaže moj kolega s one strane granice. A sve to samo zato jer nam je to danas omogućio YouTube AKA Jubito.

Kliknite na poveznicu na kraju reda za više tekstova na temu novi mediji.

Oznake: , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3