Bogata ponuda Zlatarne Križek odsad i u Opatiji

U Opatiji je danas, 9. lipnja, Zlatarna Križek, jedan od vodećih proizvođača zlatnog i srebrnog nakita u Hrvatskoj, svečano  otvorila novu poslovnicu u središtu Opatije, u hotelu Milenij. Uz autohtoni i unikatni Križekov nakit koji će dodatno obogatiti turističku ponudu grada Opatije, predstavljena je i kolekcija Morčići, originalni brend inspiriran autentičnom hrvatskom povijesnom pričom, zbog čega je nagrađen certifikatom Hrvatske Gospodarske Komore „Izvorno hrvatsko“, zajedno s kolekcijom izvornog dubrovačkog nakita. To su jedine dvije linije nakita nagrađene ovim značajnim nacionalnim priznanjem, a njihova je izrada jedinstvena u svijetu.

Uz predstavnike medije, otvorenju je nazočio i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić. „U ime svih građana Opatija i svoje osobno zahvaljujem što ste svojim dolaskom obogatili 0ponudu grada Opatije. Prije nekoliko godina imao sam priliku vidjeti vaš rad i ostao oduševljen autohtonim i unikatnim nakitom. Već tada sam razmišljao da Opatiji treba upravo ovakva ponuda, stoga dragi zlatari, dobro nam došli“, rekao je gradonačelnik.

U ponudi su i proizvodi obiteljskog Etno butika Mara iz Zagreba koji već dugi niz godina bavi kreiranjem odjeće i suvenira koji u sebi objedinjuju hrvatske tradicijske motive, starinsku tehniku ručne izrade i suvremeni dizajn. Omiljeni im je motiv glagoljica – pismo koje se svojim izgledom savršeno uklapa u moderne trendove i jedan od zaštitnih simbola Kvarnera. Također, u novoj trgovini u sklopu hotela Milenij, mogu se pronaći i proizvodi modnog salona i etno suvenira Ivančica iz Velike Gorice: narodne nošnje, starinski stolnjaci i zastori. Nedavno je i popularna Shakira s gostovanja u Velikoj Gorici s oduševljenjem sa sobom ponijela jedan etno komplet.

Okupljenim uzvanicima se obratio jedan od vlasnika umjetničkog obrta, gospodin Viktor Križek s prigodnim riječima: „Izuzetno smo ponosni što smo što smo nakon Zagreba i Dubrovnika sada i u Opatiji. Kroz nakit smo postali veliki promotori hrvatske baštine, a sada isto možemo ponuditi i građanima i gostima Opatije i Kvarnera. Uz naše poznate kolekcije sada će i Opatijci imati priliku upoznati naše kolekcije zaručničkih i vjenčanih prstena.“

Nova opatijska poslovnica bit će otvorena od utorka od nedjelje od 08.00 do 20.00 sati.

 

Zlatarna Križek – 76. godina obiteljske tradicije

Od samog osnutka obiteljskog obrta, jedna stvar nije se promijenila – zlatni i srebrni nakit Zlatarne Križek u samom je vrhu kvalitete izrade i dizajna. Tvrtka je utemeljena 1935. godine od kada generacije obitelji Križek oblikuju plemenite kovine stvarajući nakit prepoznatljivog stila. Križekovo zlato “priča” autentičnu hrvatsku priču čime su izašli iz uobičajenih okvira zlatarske struke. Tako su sa željom očuvanja tradicije izrade nakita stare 400 godina, pokrenuli projekt „Dubrovački nakit – priča o tradiciji kroz 14 komada zlatnog nakita“. Ovim projektom postali su jedna od rijetkih obrtničkih radionica koja se kandidirala i uspjela ostvariti sredstva iz pretpristupnih fondova Europske unije. Zajedno s novom opatijskom poslovnicom, danas smo prisutni na ukupno šest lokacija.

Oznake: , , ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3