Brandovi i video kampanje

Svi smo primijetili McDonald’s-ove reklame, savršene male hamburgere koji gotovo pa i zamirišu preko ekrana. Posljednjih nekoliko godina objavili su više od 70 takvih video kampanja, no od lipnja ove godine, McDonald’s se smjestio u kategoriju najgledanijih brandova online.

 

Ljudi lako dijele, postaju, tvitaju nove seksi proizvode brandova kao što su Google, Samsung ili Microsoft, no kako je to pošlo za rukom tradicionalnom oglašivaču McDonald’s-u, protiv kojeg se s druge strane vodi i globalna antikampanja.

Ovaj put krenuli su agresivno, sami kreirali sadržaj umjesto da to učine mediji i javnost. Rezultat je video kampanja „Our Food. Your Questions.“ koja je ovaj burger brand lansirala među najbolje video kampanje u lipnju. U videu potrošači postavljaju oduvijek sporna pitanja: Zašto hrana izgleda drugačije u reklami nego uživo? Je li pileće i goveđe meso pravo? Koristi li McDonald’s svježa kokošja jaja?

Podružnica McDonald’s-a iz Kanade odmah je objavila brojna videa odgovarajući na pitanja potrošača, no ovaj put nisu samo davali unaprijed osmišljene odgovore, uvjeravajući u najbolji proizvod na tržištu. Umjesto toga, direktorica marketinga Hope Bagozzi pokazala je kako stvari stoje „iza scene“.

McDonald’s-ove video kampanje u proteklih nekoliko godina pogledao je više od 8 milijuna ljudi, dok je samo zadnju vidjelo već više od 6 milijuna. Ovo zapravo pokazuje i novi pristup publici i sadržaju, jednostavnom, direktnom kampanjom McDonald’s je zasada pronašao dobru formulu – transparentnim dijalogom nastoji vratiti povjerenje potrošača u McDonald’s hranu, ali i sam brand.

Pogledajte i ostale video kampanje koje su se u lipnju našle među Top 10 brandova online.

Oznake:
Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3