Broj korisnika Twittera u Hrvatskoj…

… nećete doznati niti nakon čitanja ovog dnevnika, no ipak ćete imati pokoju informaciju više (u međuvremenu se to ipak saznalo – Sve što morate znati o hrvatskim korisnicima društvenih mreža – SocialSense).  Jedine javno raspoložive informacije su one iz istraživanja Analyzing the Croatian Tweetosphere – Mislav Cimperšak, Damir Boras, PhD – Faculty of Humanities and Social Sciences, University Zagreb koje je pretpostavilo da bi u Hrvatskoj twitosferi moglo biti do 20.000 korisnika temeljeći to na brojkama iz Slovenije gdje su ih prebrojali otprilike 9400. Istraživanje je predstavljeno na 16. međunarodnoj konferenciji Informacijske tehnologije i novinarstvo (ITN) održanoj je u Inter univerzitetskom centru u Dubrovniku od 30.svibnja do 3. lipnja 2011. godine. i dotad su identificirali 792 hrvatska korisnika Twittera. U međuvremenu je broj hrvatskih korisnika Twittera nešto narasao i zasad ih imaju 1582 – s obzirom na ograničenja istraživanja, moguće je da su dosad uspjeli zahvatiti tek 20% hrvatske Twitosfere.

http://faust.ffzg.hr/tvitamin/ zadnji rezultati istraživanja hrvatske Twitosfere

http://faust.ffzg.hr/tvitamin/ zadnji rezultati istraživanja hrvatske Twitosfere

Osim ovog istraživanja portal Netokracija je napravio i objavio jedno istraživanje twitosfere u rujnu 2010 – 646 korisnika – Twitter korisnici u regiji su fakultetski obrazovani, a obožavaju svoje pametne telefone i laptope. Od svjetskih istraživanja zanimljiva su neka, poput ovog ComScore Media Metrixa iz prosinca 2010., no ona samo govore o najvećim Twitter tržištima, od kojih smo još jako daleko.

Twitter.com top 10 global markets by reach [The Netherlands lead Global Markets in Twitter.com reach]

Twitter.com top 10 global markets by reach [The Netherlands lead Global Markets in Twitter.com reach

Ako vas zbunjuje kako to da je Nizozemska Twitter zemlja broj 1 pročitajte The top Twitter country? The Netherlands.

Zašto je toliko mrtvih računa i koliko korisnika stvarno Twitter ima pročitajte na CHART OF THE DAY: How Many Users Does Twitter REALLY Have? koji donosi i ovaj lijepi graf koji u srazmjer stavlja broj korisnika i broj followera.

How Many Users Does Twitter REALLY Have?

How Many Users Does Twitter REALLY Have?

No, da nije sve crno pokazuje i ova top lista Twitter zvijeda iz ožujka 2011 – vrlo impresivno – Twitter celebrates #5yrs since the first tweet: who are the most-followed users?

Twitter celebrates #5yrs since the first tweet- who are the most-followed users- - News - guardian.co.uk

Twitter celebrates #5yrs since the first tweet- who are the most-followed users- – News – guardian.co.uk

Za sve kojima treba nešto općih i povijesnih brojki o Twitteru dva linka – na Sysomosova istraživanja iz 2009 i 2010 koja najčešće citiraju, te najnovije Twitter Facts And Figures [INFOGRAPHIC] koji je prije dana objavio i ovu infografiku:-)

Twitter facts and figures

Twitter podaci i činjenice

Oznake:

Pročitajte i…

Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3