Four Seasons Resort and Private Residences – novi model luksuznog turizma smjestit će Stari Grad i otok Hvar na kartu prestižnih odredišta

gmd_0398-1

Nakon što su jedna od vodećih svjetskih investicijskih banaka, Arqaam Capital i vodeći lanac luksuznih hotela Four Seasons Hotels and Resorts 12. lipnja otvorili svoj prodajni ured u Starom Gradu na otoku Hvaru, napravljen je još jedan korak prema realizaciji ovog velikog i važnog turističkog projekta, kako za otok Hvar, tako i za Republiku Hrvatsku.

Već i sada omiljena destinacija stranaca, Hvar će od 2019. posjetiteljima nuditi jedan do sada u Europi neviđen turistički model. Riječ je o Four Seasons Resort and Private Residences, čija gradnja počinje krajem 2017. godine u zaljevu Brizenica kraj Starog Grada na Hvaru. Riječ je o luksuznom hotelu s 5 zvjezdica, ali i stotinu prestižnih vila i rezidencija s od jedne do pet soba sa svim pratećim sadržajima za odmor, poput otvorenih i zatvorenih bazena, vrhunskog spa i fitness centra, nekoliko restorana i barova, kongresnih dvorana, ali i pristaništa za hidroavione.

Na projektu vrijednom gotovo milijardu kuna angažirani su svjetski arhitekti i dizajneri iz poznatih kuća kao što su Gensler Architects, Scott Brownrigg te Richmond Hospitality Design i Tihany Design, a cijeli projekt vodi ugledna svjetska kuća MACE. Uoči otvaranja kompleksa, u Brizenici će posao naći 320 turističkih djelatnika.

U Sesvetskom Kraljevcu predstavljeni su modeli i makete turističkog kompleksa, a uzvanici su imali priliku prošetati stvarnom hotelskom sobom budućeg hotela te iskusiti što znači biti gost Four Seasons hotela.

Predstavljanju ovog luksuznog resorta nazočili su brojni ugledni poduzetnici i dužnosnici, a ministar turizma Gari Cappelli podsjetio je kako je Brizenica uvrštena na listu strateških projekata Republike Hrvatske. Dodao je i to kako je ovo ujedno i prilika za lokalnu turističku zajednicu da započne s potpunim upravljanjem destinacije i time učini otok Hvar vrhunskom i visokokvalitetnom destinacijom.

Dennis Wijsmuller, suosnivač i izvršni direktor banke Arqaam Capital ovom je prigodom istaknuo koliko je ponosan što Arqaam Capital podupire hrvatsku strategiju razvoja turizma i pridonosi društvenom i gospodarskom razvitku države, otoka Hvara, a posebice Starog Grada. „Realizacijom ovog projekta osnažujemo turističku infrastrukturu u regiji, stvaramo nova radna mjesta te čvrsto pozicioniramo otok Hvar na globalnu kartu luksuznih odredišta“, dodao je Dennis Wijsmuller i napomenuo kako se prvi gosti u Brizenica Four Seasons – Resort and Private Residences očekuju 2019. godine.

Oznake: , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3