Gary Vaynerchuk – čovjek koji je vino pretočio na društvene mreže na IdejaX festivalu

U četvrtak i petak po prvi puta održat će se IdejaX, nacionalni festival oglašavanja. Organiziraju ga Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA) i hrvatska podružnica Europskog udruženja digitalnog i interaktivnog marketinga (IAB).

Na festivalu nagradit će se najbolje kampanje na različitim platformama: X nagrade za klasične i Mixx nagrade za online kreativne kampanje. Žiri jedne i druge nagrade sastoji se od značajnih ljudi struke.

Inače, ova dva dana moći ćete poslušati mnogobrojne europske i američke stručnjake i pokupiti ideje za nove kampanje.

Jedan od nama najzanimljivijih predavača zasigurno je Gary Vaynerchuk. Ovaj osobenjak svjetsku slavu stekao je svojim interesantnim pristupom i prepoznatljivom strašću, kojom je unio revoluciju na uštogljenu vinsku scenu. Ovaj samouki obožavatelj vina na specifičan način prezentira različite butelje i vinogradarska područja, koristeći društvene mreže kao kanal za dopremanje poruke svojoj publici. Njegov pristup, dvostrana komunikacija s online zajednicom i iskrenost razvili su Garya u najpopularnijeg vinskog kritičara na webu, ako ne i šire.

Gary Vaynerchuck do hrvatskih korisnika društvenih mreža došao je uglavnom nakon niza clipova u kojima je recenzirao hrvatska vina. Tako je uspješno promovirao domaću vinsku industriju svijetu, ono što našim marketingašima i brand managerima baš i ne polazi od ruke. Osoba zaslužna za dolazak naših vina do Garya je Cliff Rames, amerikanac hrvatskog podrijetla. Ovaj sommelier nastoji promovirati hrvatska vina u SAD-u i zasad mu odlično ide. Prošlog vikenda ga se moglo sresti na prvoj punoljetnoj Vinistri. Tamo je gostovao na panelu o utjecaju blogera na vinsku scenu. Šteta što Gary nije došao tjedan dana u Poreč. Da je, tema ne bi bila Imaju li blogeri utjecaj na vinsku scenu, već – Kako blogeri diktiraju vinskom scenom. Na panelu su, osim Cliffa Ramesa, bili i domaći entuzijasti s eno-gastro blog domena.

Osim što se nadamo da će IdejaX postati tradicionalni festival, priželjkujemo i Vinopiju i Gurwoman na narednim festivalima, naravno uz Garya.

Sve o IdejiX možete saznati u posebnom prilogu Styrinih tiskovina klikom na sljedeći link: IdejaX.

 

Oznake: , , ,
Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3