Hrvat napisao prvi roman na Facebooku – Facebook kao oružje

FACEBOOK_KAO_ORUZJEPrvi roman u svijetu napisan na društvenim mrežama “Facebook kao oružje” izazvao je zavidan interes svjetskih medija i danas (23. veljače) biti će predstavljen javnosti u 18 sati u prostorijama Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu. Tema je postala dodatno interesantna svjetskim medijima nakon što su u sjeverno afričkim državama revolucije organizirane upravo putem društvenih mreža, pa tako i Facebooka.

Knjiga koju je napisao novinar Ivo Šćepanović i koju je londonski list Metro već opisao kao “način da se najveća svjetska društvena mreža upotrijebi za stvaranje romana”, dio je projekta “Knjiga uživo” kojeg je pokrenula splitska Webknjižara. Riječ je o pionirskom projektu u svjetskim okvirima, jer je autor pisao knjigu uživo na Facebooku, a korisnici Facebooka su istovremeno mogli komentirati sadržaj i likove te će njihovi komentari ući u tiskano izdanje koje će biti predstavljeno ovom prigodom.
“Knjiga ‘Facebook kao oružje’ povezuje tradicionalno izdavaštvo i društvene medije”‘, izvijestio je australski radio SBS iz Melbournea i samo dodatno opisao projekt za kojeg je predgovor napisao zadarski kviz-genijalac Mirko Miočić.

Priča je smještena u Split te govori o djevojci ruskog podrijetla koja se razmaženim prijateljima želi osvetiti preko Facebooka iako je dotad izbjegavala bilo kakvo okupiranje suvremenim tehnološkim inovacijama…

Knjiga izlazi u godini kad je tema društvenih mreža svjetski hit, a Webknjižara time želi promovirati print na zahtjev koji autorima omogućava lakše izdavanje knjiga.

Na predstavljanju knjige pored autora, govorit će voditeljica projekta Tina Pencinger, zatim stručnjak za društvene mreže Krešimir Macan te posebni gosti iznenađenja iz Njemačke.

Pogledajte kako je o knjizi izvjestio allfacebook Novel Released On Facebook Coming Out In Print, dok više detalja o samom autoru i romanu možete dobiti na njegovu Facebook profilu – Ivo Ščepanović

Oznake:
Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3