Hrvatska turistička zajednica ima najveću regionalnu Facebook stranicu s preko 400.000 članova

Dobre pokazatelje ove turističke sezone prate i više nego odlični pokazatelji na Facebooku! Stranica www.facebook.com/croatia.hr kojom Hrvatska turistička zajednica promovira naše destinacije i regije, uvjerljivo je najpopularnija hrvatska stranica na društvenim mrežama s preko 400 tisuća obožavateljia. Zahvaljujući atraktivnom dizajnu i iznimno kvalitetnim sadržajima te stalnoj interakciji s obožavateljima, ova je stranica u godini dana zabilježila porast od preko 240.000 novih korisnika odnosno više od 150%. Posjetitelji su prepoznali potencijal ovih stranica, mogućnost neposredne razmjene iskustava i dobivanja kvalitetnih preporuka.

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je projekt www.facebook.com/croatia.hr početkom lipnja 2009. godine, pravovremeno prepoznajući potencijal nastupa na društvenim mrežama. Na stranici se redovito objavljuju zanimljivosti, vijesti i događanja vezana za Hrvatsku kao atraktivnu turističku destinaciju. Korisnici mogu sudjelovati u nagradnim igrama, pratiti i komentirati sve sadržaje te koristiti razne tematske aplikacije koje za njih na ovoj stranici objavljuje Hrvatska turistička zajednica. HTZ je otvorio ovaj komunikacijski kanal kako bi unaprijedio razmjenu informacija s postojećim i budućim gostima iz više od trideset zemalja svijeta, njihovo informiranje te poticanje privrženosti Hrvatskoj, u čemu je, ako je suditi po dosadašnjim pokazateljima, itekako uspio.

Facebook stranica www.facebook.com/croatia.hr otvorena je i za sve turističke subjekte u Hrvatskoj, koji ovim putem mogu predstavljati  svoju ponudu. Hoteli, kampovi, privatni iznajmljivači, organizatori manifestacija i drugi mogu se besplatno promovirati na stranici Hrvatske turističke zajednice uz zajamčenu veliku vidljivost i impresivan broj gostiju koji prati ove sadržaje. Pored prisutnosti na Facebooku, sve je zapaženija aktivnost Hrvatske turističke zajednice i u manjoj, ali vrlo utjecajnoj društvenoj mreži Twitteru. Svojim integriranim aktivnostima na društvenim mrežama Hrvatska turistička zajednica zavrijedila je epitet trendsetera među sličnim institucijama u svijetu.

Cratia.hr, Facebook stranica Hrvatske turističke zajednice je najveća je stranica u regiji, to potvrđuju podaci koji kažu da srbijanska najveća stranica ima 228 981 člana, u Bosni i Hercegovini je to stranica koja broji 179 241 člana, a slovensku najveću stranicu čine 294 109 članova, nešto dalja od nas ali opet blizu je Makedonija gdje najveća stranica ima 225 043 člana.

 

Oznake: , , , ,
Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3