Komunikator godine – primjer za izravno, jednostavno i pouzdano komuniciranje s javnošću

Fotografija: Ante Mrvica / HUOJ

Stručni žiri 11. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću nakon objave i ne tako slavne nagrade za antikomunikatora godine došao je red da odaberu i komunikatora 2018. godine čiju nagradu je osvojio dr. sc. Ante Mrvica.

Dobrom duh splitske trajektne luke, kako često nazivaju Antu Mrvicu, komunikacija nikada nije bile „tlaka“, a sa svima je komunicirao jednostavno i izravno čime je i zaslužio ovu nagradu, kažu iz HUOJ-a.

Njegovo priznanje i nagradu unatoč velikom broju finalista i teškoj odluci, članovi žirija obrazlažu dobrim primjerom komunikacije koju bi trebao primijeniti svaki građanin: „Ante Mrvica hrvatski je pomorac, sveučilišni profesor te koordinator Jadrolinije za plovno područje Splita i Dubrovnika umirovljen krajem kolovoza 2017. godine. Svoj je posao obavljao samozatajno, pa se tijekom njegove karijere o njemu osobno nije mnogo znalo niti pisalo. S druge pak strane izvrstan je primjer kako iz pozicije koja je u službi građana, komunicirati u javnom interesu i za javnost. Iz HUOJ-a su i obrazložili svoj izbor rekavši da komunikacija treba biti pouzdana, jednostavna i izravna sa svima – od putnika do novinara. Mediji su izuzetno cijenili i njegovu dostupnost, upravo onakvu kakvu očekuju i od drugih ljudi na sličnim položajima“, kazao je Krešimir Macan, predsjednik žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a.

Dobitnik nagrade za HUOJ  o svojim prvim dojmovima je izjavio: „Već kada sam doznao da sam nominiran za Komunikatora godine, bio sam ugodno iznenađen i ponosan. Posebno želim zahvaliti svima koji su za mene glasovali putem društvenih mreža, te stručnom žiriju koji je prepoznao moj rad. Drago mi je da što je ova nagrada mišljenje struke“, kazao je Mrvica.

Nagrada za Komunikatora godine koju je prošle godine dobila Hrvatska gorska služba spašavanja, Mrvici će biti uručena na svečanosti Grand PRixa HUOJ-a u petak, 16. ožujka u 19.30 sati u hotelu Westin u Zagrebu.

Podsjetimo, u završnici izbora za prestižnu komunikacijsku titulu bili su i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, europarlamentarka Biljana Borzan, pukovnik Davor Turković te autori stranice Di su pare.

Više o finalistima i nagradi možete pročitati ovdje.

Oznake: , , , ,

Pročitajte i…

Kategorije
Vezani članci
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3