Izbori se ne dobivaju, izbori se uzimaju

Oni koji to još nisu shvatili možda je bolje da se politikom niti ne bave. Jer ako ih vi ne želite ili ne znate dobiti, već će se naći netko tko će ugrabiti priliku poput Stjepana Mesića 2000. ili pak možda Dragutina Lesara na ovim izborima. Dosta smo o izborima pisali ovih dana jer se kampanja zahuktala prošli tjedan prvim okršajima na terenu, ali su puškaranja (da ne kažem nešto prigodniju riječ) prošla bez pravih žrtava na obje strane. Uz značajniji presing HDZ-a koji im je donio i pokoji gol u gostima, zbog neuigrane obrane koalicije kojoj se lisica uvukla u kokošinjac:-). Pročitajte obavezno, ako već niste, Kampanja i populizam – treba li u kampanji reći tešku istinu biračima ili ići populistički? i Krešimir Macan: HDZ spinovima pokušava ostaviti dojam da su izbori neizvjesni te potom pogledajte jučerašnje gostovanje dr. Ivana Rimca s Pravnog fakulteta i mene u Hrvatskoj uživo 1.8. na temu predstojećih izbora (negdje od 30-te minute nadalje – iako je cijeli početak bio vrlo aktualan – Vatikan – Poreč, Ljubo Jurčić o švicarcu i potresna svjedočanstva iz Dalja).

 

Just for the record ovdje prilažem izjavu od petka 29.8 s Hrvatskog radija o slučaju Brijuni rivijera i sukobu Jakovčić- Milanović – Krešimir Macan: Milanović je uletio u HDZ-ovu klopku

Kresimir_Macan_Milanovic_je_uletio_u_HDZ-ovu_klopku_HR

I za kraj prema zadnjem istraživanju Gfk Hrvati znaju da smo u banani – e sad traže rješenja i lidera da ih iz te krize izvede, ne da ih netko dodatno ubija u pojam – Samo 2 posto građana Hrvatske smatra kako ćemo krajem godine izaći iz krize – toliko o onoj dilemi treba li govoriti istinu ili ići populistički?

PS Puno je pitanja koliko će Sanader utjecati u kampanji bilo, pa i u ovoj Hrvatska uživo – provjerite zašto sam rekao ovisno kako se dogovore?

Oznake: , ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3