Kako biti pametan uz pametan mobitel

Prijelaz na smartphone ili pametne mobitele je bolan, ali neizbježan u današnje vrijeme. Treba ga samo znati upotrijebiti pametno. Koristiti pametan mobitel samo kako bi zvali druge i odgovarali na pozive stvarno nema smisla. Pametni mobitel ima razne funkcije koje mogu olakšati i ubrzati posao; zašto ih onda ne iskoristiti?

Donosimo 5 savjeta kako bi ovaj prelazak bio što lakši i bezbolniji:

Internet – imati uvijek pristup internetu. Kupiti smartphone s malim internet paketom je besmisleno jer je onda nemoguće iskoristiti sve čari tog uređaja. Poanta smartphonea je da ste uvijek spojeni na internet. Jednostavan trik: memorirajte wi-fi mreže gdje god je moguće. Tako se štedi potrošnja vlastitog internet paketa na mjestima gdje ima wi-fi i uvijek ćete biti spojeni.

Društvene mrežesmartphone je stvoren za ljubitelje društvenih mreža. A ako vam je to posao – community management – onda je to uređaj bez kojeg ne možete raditi. Društvene mreže poput Twittera ili Foursquarea tek preko smartphonea dobiju potpunu iskoristivost. Facebook postane dosadan i spor.

Baterija – pripremite se puniti smartphone tijekom cijelog dana. Budući da imaju mnogo funkcija, baterije u pametnim mobitelima kratko traju, oko 12 sati. Stoga ne izlazite iz kuće bez punjača.

Aplikacije – nemojte se bojati aplikacija. Skidajte, iskušavajte i koristite. Jednim klikom je moguće doći do portala, alata ili igrice koju želite ili vam baš treba – poput lampice u mraku. Isto tako, nemojte se bojati obrisati ih. Neuredan smartphone otežava korištenje mobitela. Treba biti pametan.

SoftwareiOS, Android ili Windows? Svaki od tih operativnih sustava ima svoje pozitivne i negativne strane. Izaberite ono s čime se vi osjećate ugodnije kao korisnik. Svi su napravljeni da budu user-friendly.

U nastavku prenosimo kratku infografiku o porastu korištenja aplikacija u 2012. godini na iOS-u i Androidu.

Oznake: , ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3