Kako do posla u odnosima s javnošću u Hrvatskoj?

Gotovo svakodnevno dobivamo upite kako do posla u odnosima s javnošću u Hrvatskoj. Za početak predlažemo da pročitate blogove želite raditi u PR-u – prvi korak je stručna praksa i Sedam savjeta za mlade PRofesionalce. Biti praktikant za vrijeme studiranja odlična je prilika za upoznavanje s radnom okolinom. Poslovi praktikanta su repetitorni i ponekad dosadni, ali približavaju studentu agencijske radnje poput clippinga, arhiviranje, pisanje PR tekstova, blogova, community managment i sl. Svaki od tih koncepata važni su za daljnji posao PR stručnjaka, a ako želite saznati zašto pročitajte želiš raditi u PR-u? Prati, poveži se, pokreni se!. Nakon nekog vremena (tempo naše agencije je dosta ubrzan!) shvatiš da prilikom obavljanja svih tih poslova možeš unijeti puno kreativnosti i tada posao postane još zabavniji.

Manjgura je prije nekoliko mjeseci objavila 0glas za posao – ambiciozni početnik u PR-u Manjgura.hr. Pristizale su prijave iz cijele Hrvatske i u deset dana na Manjgurinu e-adresu stiglo je 337 životopisa. Krešimir Macan je napisao blog o svojim razmišljanjima nakon što je zaključen oglas za posao – ambiciozni početnik u PR-u – što smo naučili?. Pažljivo pročitajte ovaj blog jer prikazuje kako razmišljaju PR poslodavci.

Nakon zaključenog natječaja naše starije savjetnice, Katarina i Martina, obavile su razgovore s potencijalnim mlađim savjetnikom ili savjetnicom. Od jutra do popodneva na Manjgurina vrata zvonili su potencijalni kandidati, a kako su naše savjetnice procijenile kandidate zabilježila je Katarina – kako se prijaviti za posao i proći – čime su nas osvojili. Ovo je još jedan dobar savjet za sve one koji se spremaju na intervju za posao u PR agenciji.

Također, preporučamo da pratite stranicu HUOJ-a. Osim što obavještavaju o predavanjima i knjigama na temu odnosa s javnošću, tamo možete pronaći i oglase za zapošljavanje u PR-u te pokoji korisni savjet. Nadamo se da će naši savjeti pomoći svima onima koji traže posao, a za kraj pročitajte tko je dobio natječaj u Manjguri i kako je on to proživio – kako sam dobio posao u Manjguri.

Originalan članak je objavljen 13. svibnja 2012.

Oznake: ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3