Kako znati da vas PR agencija želi preveslati?

Poduzetnik ste, umjetnik, korporacija, obiteljska tvrtka, možda čak i nekoliko stvari odjednom. Tražite PR agenciju koja bi svijetu na predstavila vaš novi proizvod kao najbolju stvar od izuma kotača i spremni ste izdvojiti određena sredstva. Prije nego što krenete u potragu za agencijom, imajte nekoliko stvari na umu: plaćate za djela, a ne za obećanja.  Nekoliko je klasičnih zamki u kojima se klijenti znaju zaplesti prilikom odabira agencije. Popisao ih je portal Profitiraj.hr, a mi ih ovom prilikom prenosimo.

 

1.Vi ste zvijezda !

Ne dopustite da vas zbuni pretjerano laskanje od strane agencije. Svatko voli čuti kompliment, ali na kraju su ipak bitni rezultati. Ukoliko grandiozno obećanje zvuči predobro da bi bilo istinito, najvjerojatnije i jest. Zaboravite na ego i usredotočite se na konkretne planove.

2. Možemo doći do bilo koga!

Liste kontakata uvijek su dobar mamac za klijente koji često vole pitati predstavnike PR agencije kakve su njihove veze s medijima.
Ukoliko čujete obećanja poput “Bit će na naslovnicama svih dnevnih novina i prva vijest u Dnevniku”, potražite drugu agenciju.  Zaposlenici PR agencija najčešće imaju brojne kontakte s medijima, no velika je razlika imati nečiju e-mail adresu ili ga osobno poznavati.

3. Ništa nije nemoguće!

Čuvajte se onih koji obećavaju sve i svašta i na svako pitanje odgovaraju s “da”. Pravi PR-ovac reći će vam “Ne” iako je to odgovor koji ne želite čuti. Ponekad će vam upravo to „Ne“ uštedjeti vrijeme i novac. Kad tražite PR agenciju, razmatrajte one koji su iskreni u svojim mogućnostima, predani vašem brandu i vizije vaše tvrtke.

Oznake: ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3