Konferencija “Challenges of Europe”: inovativnost kao odgovor na izazove rasta i tržišta

challenges-of-europe

Po dvanaesti put ove godine, Split je domaćin najznačajnijeg ekonomskog znanstvenog skupa – Izazovi Europe (eng. Challenges of Europe)U organizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, konferencija će okupiti najbolje svjetske stručnjake iz područja ekonomije koji će upoznati domaću javnost s inovacijama u ekonomiji i faktorima koji utječu na konkurentnost, promatrajući pri tom posebice perspektivu hrvatskih inicijatora gospodarske aktivnosti.

Svečano je otvorenje zakazano za 17. svibnja u 11 sati u Hotelu Bluesan Elaphusa (Bol na Braču), gdje će se program konferencije odvijati do 19. svibnja.

Od 1995. godine, kada je konferencija pokrenuta, do danas, na skupovima je sudjelovalo više od 1600 autora s preko 1.300 radova iz preko 60 zemalja diljem svijeta, a za ovogodišnju konferenciju prihvaćeno je 180 radova za izlaganje.

Na ovogodišnjem će međunarodnom znanstvenom skupu sudjelovati i dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju 2014. godine, prof. dr. sc. Jean Tirole, koji će u sklopu konferencije održati plenarno predavanje.

Zadovoljstvo nam je najaviti i dolazak generalnog direktora Glavne uprave za istraživanje i razvoj Europske Komisije, prof.dr.sc. Robert-Jan Smitsa, a osim njega, na Skupu će sudjelovati i predsjednik Svjetskog Udruženja Regionalnih Ekonomista (RSAI) prof. dr. sc. Andresa Rodriguez-Pose te jedan od utemeljitelja teorije kompleksnosti u ekonomiji prof. Cars Hommes. Domaćoj će se publici predstaviti i najznačajniji hrvatski ekonomist s jedne od najprestižnijih svjetskih institucija, MIT Sloan School of Management, prof. dr. sc. Dražen Prelec.

Cjelokupni program možete pronaći na službenim stranicama konferencije.

Oznake:
Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3