Krešimir Macan za 24sata: Dečki, ne kukajte toliko, izbori nisu igra u pješčaniku

Krešimir Macan svakog dana komentira predsjedničke izbore za 24sata u kolumni Izborni inženjering.

Lupi petama i reci evo sve za Hrvatsku, svira jutros s radija u reklamnom bloku za predsjedničke izbore. Ne moram vam reći čija je to poruka. Podsjetila me na zajedljivog Borisa Mikšića: “Da imam prljav novac, i meni bi sviralo Prljavo kazalište”, rekao je sinoć na HTV-u. Dečki (cure se zasad nisu pokazale kao plačipizde), ako ste se željeli igrati u pješčaniku, niste trebali ići na izbore. Pravila postoje otprije, netko ih je napisao s namjerom, ne slučajno, i vaše je da igrate prema pravilima. Ne da plačete i kukate – mene nitko ne voli.

To istodobno razlikuje pobjednike od gubitnika. Stav ostavlja dojam. A mediji taj dojam stvaraju prenošenjem i glupih izjava poput gornje, koja samo na prvu zvuči duhovito. Bez udaranja po protivnicima nema pobjede niti dobre kampanje. Ali i to treba raditi s idejom i smislom.

A što se tiče financiranja – zakon kaže kada se moraju objaviti izvještaji. Poslije izbora, kad je sve gotovo. Netko je znao zašto je tako napisao zakon. Na medijima i kandidatima je da daju više ako procijene da će im to pomoći. Ili da pametno šute i drže se zakona kao pijan plota.

Klikom na link potražite sve što smo dosad napisali na temu predsjednički izbori, a više najnovijih vijesti potražite na portalu http://predsjednicki-izbori.com/.

Oznake: , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3