Krešimir Macan za 24sata: Ivo Josipović s prednosti ulazi u završnu rundu

Krešimir Macan svakog dana komentira predsjedničke izbore za 24sata u kolumni Izborni inženjering.

Uđe li Bandić u 2. krug – uzima izbore – bio je naslov moje prve kolumne i nisam se prevario. Potencijal postoji ili je postojao. Bandić je uistinu uspio napraviti veliki posao i ujediniti u prvom krugu podijeljene birače desnice. Ali prije svega zahvaljujući greškama Ive Josipovića. Nesmotrena izjava o „crvenoj Hrvatskoj“ poslužila je kao izvanredan mobilizacijski alat desnim biračima. Ali se možda u tome pretjeralo. Time su se možda preplašili oni koji ne bi za Ivu, ali nisu bili sigurni niti da bi za Milana. A upravo birači centra, neopredijeljeni odlučuju pobjednika. I zato mislim da u sam finiš kampanje Josipović ulazi s prednosti koje mu daju relevantne ankete. Pomaže mu i sam Bandić nerazumljivom televizijskom kampanjom koja je smiješna samo mojem četverogodišnjaku.

Presudit će kao i prošli put – izlaznost – jer je u svim anketama previsoka. No ovaj put bi ipak mogla biti nešto veća jer je kampanja u drugom krugu bila žestoka. Tko više svojih doslovce izvuče na birališta, bit će novi predsjednik.

Klikom na link potražite sve što smo dosad napisali na temu predsjednički izbori, a više najnovijih vijesti potražite na portalu http://predsjednicki-izbori.com/.

Oznake: , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3