Krešimir Macan za 24sata: Nedjelja će pokazati je li bolja pozitivna ili negativna kampanja

Krešimir Macan svakog dana komentira predsjedničke izbore za 24sata u kolumni Izborni inženjering.

Ivo kaže za, Milan protiv. Sad je sve jasno. Ivo Josipović i dalje ide strateški isključivo s pozitivnom kampanjom nudeći sebe kao bolji izbor u drugom krugu. Izleti u negativu mu ne leže jer ostaje gospodin i kad napada. To je ono što sam rekao na dan prvog kruga izbora. Ako je autentičan ovakav kakav jest, neka se ne mijenja. Nema više zašto. I upravo se takav spotom “Gdje je nestao čovjek” obraća urbanoj i mlađoj populaciji, ali i šire – traži njihovu podršku za promjene.

Milan Bandić je odabrao suprotno. Njegova je kampanja protiv. Glasajte protiv crvene Hrvatske. Strah od povratka komunista ili njihovih nasljednika jedna je od jačih motivacijskih emocija kod stabilnih birača desnice. I često korišten motiv u negativnim predizbornim kampanjama. Ako će na taj način u općoj apatiji više birača izvući u nedjelju na birališta, to je prihvatljivo. Stoga ne čudi da je daljinski upravljač koji će zacrveniti Hrvatsku u prvom planu Bandićeva spota kojim mobilizira desnicu. Uspijevaju li više jedan ili drugi u svojim namjerama, vidjet ćemo!

Klikom na link potražite sve što smo dosad napisali na temu predsjednički izbori, a više najnovijih vijesti potražite na portalu http://predsjednicki-izbori.com/.

Oznake: , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3