Krešimir Macan za 24sata: Ostalo je podijeliti još deset posto, a ostalo se već zna

Krešimir Macan svakog dana komentira predsjedničke izbore za 24sata u kolumni Izborni inženjering.

Pitali su me jučer, a što misliš da višak Josipovićevih birača (s obzirom na uvjerljivo vodstvo) u ovome prvom krugu ciljano glasa za nekoga drugog i tako izabere protukandidata koji im odgovara. Zanimljiva ideja, samo nisam siguran da će se usuditi. To se zove strategija.

Ostalo je možda još deset posto onih koji će do kraja izbora samostalno odlučiti komu će dati glas. Nemojte sad nagađati, iznenađenja neće biti. Ovih deset posto glasova podijelit će se na maksimalnih nekoliko posto svakom od favorita. No dovoljno da odluče o rezultatu prvoga kruga. Jeste li se ikad zapitali kako ste odlučili za koga ćete glasati? Što je to presudilo da ste čvrsto odlučili zaokružiti baš taj broj ispred imena kandidata? Program? Nešto što su rekli? Netko tko ih je podupro, a sviđa vam se? Možda već tražite svoje razloge, ali ste se vjerojatno začudili jer nema jednoznačnog odgovora na to jednostavno pitanje zašto. Jučer sam napisao – presudit će dojam. Ukupna slika kandidata – kombinacija onog što radi, što govori i što drugi govore o njemu

Klikom na link potražite sve što smo dosad napisali na temu predsjednički izbori, a više najnovijih vijesti potražite na portalu http://predsjednicki-izbori.com/.

Oznake: ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3