Krešimir Macan za 24sata: U finišu utrke Bandić sve više smanjuje razliku

Krešimir Macan svakog dana komentira predsjedničke izbore za 24sata u kolumni Izborni inženjering.

Milan Bandić stiže Ivu Josipovića? Bez obzira kojoj anketi vjerovali, Bandić je dosad barem poduplao, a možda i utrostručio rezultat iz prvog izbornog kruga. Ako je rezultat stvarno unutar 10 posto razlike, sve je otvoreno. Prvo, dijaspora će donijeti do četiri posto u ovom krugu jer ima samo jednog kandidata. Drugo, ankete predviđaju izlaznost od 60 posto, što će biti teško ostvarivo. Kod manjeg izlaska odlučit će bolja motivacija birača. Ali i bolja logistika – tko će više birača za ruku dovesti do birališta. Josipović ih odlično poziva spotom – izađite, važno je. Malo mi je neobično da nisu iskoristili situaciju u HDZ-u da istaknu da se takvo što neće događati u pravednoj Hrvatskoj.

S druge strane, Bandić ima totalno promašen televizijski spot s 15 sekundi crvenog ekrana. Državno izborno povjerenstvo jučer je, nakon žalbe iz Josipovićeva izbornog stožera, utvrdilo kako je nastavak tog negativnog spota sporan i zato se neće prikazivati. Ali dečki, više nemate vremena za pokušaje, morali ste imati alternativu. Vrijeme je gotovo iscurilo.

Klikom na link potražite sve što smo dosad napisali na temu predsjednički izbori, a više najnovijih vijesti potražite na portalu http://predsjednicki-izbori.com/.

 

Oznake: , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3