Pridružite se Croatian Makersima u STEM revoluciji!

capture

Još niste čuli za Croatian Makers? Čitajte dalje!

Croatian Makers je projekt kojeg je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). To je ujedno i najveća inicijativa u hrvatskom školstvu koja dovodi STEM aktivnosti u hrvatske škole nizom inicijativa, među kojima je najpoznatija Croatian Makers liga, čiji je cilj omogućavanje širokog uključivanja robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu.

Do siječnja 2016. IRIM je donirao opremu u 60-ak škola i centara za rad s mladima, a s Croatian Makers ligom dosada su uključili 360 škola i ustanova, preko 8000 učenika i učenica te donirali 1800 robota.

Jučer su započeli s novom crowdfunding kampanjom kako bi prikupili 60.000 dolara i opskrbili 360 škola i drugih ustanova Croatian Makers lige diljem Hrvatske setovima po 10 micro:bit računala. O čemu se točno radi? BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima. Iznimno jednostavan i pristupačan način korištenja i mogućnost bežičnog spajanja, te velik broj senzora omogućuju da se može koristiti na razne načine u školama, uključujući  i standardne predmete kurikuluma kao što su kemija, biologija, matematika, glazbeni i likovni odgoj i informatika.

Što kažu organizatori kampanje: „Umjesto devetnaestostoljetnog pristupa biflanja informacija u atmosferi podređenosti autoritetu djeca trebaju suvremene vještine, primjerice vještine učenja, komunikacije, prezentacije, razvijanje otvorenog duha i čvrstog karaktera – tj. sve ono što im treba da budu ravnopravni sudionici društva i gospodarstva 21. stoljeća“.

Također ističu kako vjeruju da implementiranjem prve faze mogu doći i do sljedeće koja će omogućiti da svako dijete u 6. ili 7. razredu osnovne škole u Hrvatskoj dobije jedan micro:bit u ruke i pripadajuću edukaciju. Na taj način, radikalno bi se zatvorio tehnološki i mentalni procjep između onoga što hrvatsko školstvo nudi i onoga što je suvremenim mladim ljudima potrebno. Takva masa najsuvremenije tehnologije može promijeniti ne samo školstvo, već i društvo.

Kampanju možete podržati tijekom sljedećih 20 dana, i to za iznos već od 15 dolara što je dovoljno za kupnju jednog micro:bit računala. Što veći iznos donirate, to je više perkova i za vas! 😉

Ako želite postati dio promjene za bolje školstvo u Hrvatskoj, pravac na Indiegogo!

Oznake: ,
Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3