Pronašli smo aplikaciju koja će otkriti tko vam gleda Facebook profil!

Zar ste stvarno povjerovali? Ne, nije pronađen taj čudotvorni online Facebook lijek, iako se čini da ga svi traže.

facebook-257829_960_720

Zadnjih nekoliko dana pa i tjedana profili Facebook korisnika zatrpani su scam aplikacijama koje nas uvjeravaju i nude izlaz iz online trauma, nude spas jer ćete upravo pomoću te aplikacije doznati tko vam često gleda profil. Korisnici lude. Jedni što su bili navučeni i htjeli doznati tko im gleda profil pa su otvorili aplikaciju i drugi kojima se aplikacija proširila po zidu zbog ovih prvih, znatiželjnih.

 

 

 

Sada ozbiljno. Kako doznati tko vam gleda Facebook profil?

Nikako, jer je Facebook onemogućio tu opciju i  ne dopušta da neka treća strana razvija aplikacije koje imaju  funkciju praćenja korisnika i njihovih aktivnosti. Također, Facebook upozorava korisnike u slučaju da naiđu na takvu aplikaciju koja ih navodi na krivi trag da je prijave i naravno izbrišu. Kao i sve virusne poruke tako i ove jedva čekaju da korisnik klikne na njih i pomogne im da viralno prošire poruku preko cijele mreže, odnosno među vašim prijateljima.  Tako možete naići i na poruke  koje preko lažnih vijesti  navlače korisnike na niz anketnih prijevara. No nakon svih tih upozorenja ljudi i dalje ponavljaju greške ostavljajući svoje osobne podatke aplikacijama koje ih mogu iskoristiti za sve osim za ono za što se predstavljaju.

 

 

 

 

Zar je tako važno tko je kome  gledao  profil?

Ako  je tako važno, a sigurno mnogima jest zbog masovnosti scam poruka koje se šire tom društvenom mrežom,  razmišljate li o tome kako vas predstavlja vaš osobni profil? Zašto ga malo ne urediti pa da sliči na nešto i tako postane pozitivan primjer  vaše online prisutnosti .

Pogotovo kada znamo da danas dosta poslodavaca provjerava potencijalne zaposlenike preko Facebook profila,  što se posebno odnosi na one koji su osobni profil ostavili otvoren svima. Bolje je malo ušminkati profil za svaki slučaj, izbrisati fotografije koje nisu  reprezentativne, privatnost prilagoditi svojim željama, urediti kontakt informacije te posebno naglasiti iskustvo i vještine i tako sebe predstaviti u najboljem svjetlu.  Onda možete stvarno biti mirni jer profil može gledati svatko, ali će naći i informacije koje su bitne o vama.  Vaš ego će biti nahranjen, a druga strana koja je provjeravala vaš proflil će stvarno i naći nešto osim milijun otovreni aplikacija – Doznaj tko ti gleda profil. Tako zadnje istraživanje vodećeg  hrvatskog portala za zapošljavanje  Moj posao i  bloga Netokracija donosi  infografiku koja pokazuje kako čak 65 posto ispitanika pazi što objavljuje na svojim profilima na društvenim mrežama iz jednostavnog razloga, jer se boje što bi budući poslodavac mogao misliti.

Prvi korak je izbrisati sve te beznačajne Facebook scam aplikacije koje su okupirale vaš zid i koje zapravo govore da vas je lako navući na nešto jer je jedina prava istina da samo Chuck Norris zna tko mu gleda profil.

Oznake: , , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3