Prvi YouTube video objavljen prije točno pet godina

YOUTUBE, jedna od najposjećenijih stranica na svijetu, iza Googlea i Facebooka, naravno, danas slavi pet godina od objavljivanja prvog videa. Servis za videosnimke osnovan je 14. veljače 2005., ali prvi je YouTube video na stranicu postavljen tek dva mjeseca kasnije, 23. travnja. Riječ je o snimci jednog od suosnivača YouTubea Jaweda Karima koja traje samo 19 sekundi, a snimljena je u zoološkom vrtu grada San Diega. Nimalo spektakularan video nazvan “Me at the Zoo” prikazuje Jaweda ispred kaveza sa slonovima. Izgleda kao običan video kakav snimi svaki turist s kamerom, ali taj običan video izazvao je pravu revoluciju – piše Index.hr u članku Prvi YouTube video objavljen prije točno pet godina: Snimka od 19 sekundi izazvala revoluciju.

Prije mjesec dana YouTube je objavio da se novih 24sata videa podižu na njegov servis svakih 60 sekundi – što je fascinantan podatak s tendencijom daljnjeg rasta – više na Oops Pow Surprise…24 hours of video all up in your eyes! i YouTube Is Huge: 24 Hours of Video Now Uploaded Every Minute.
Uz brojne konkurente i iako se pravila dnevno mijenjaju, pa se tako sve više i strožije poštuju autorska prava (npr. pogledajte najnoviju raspravu o ograničenju na scenu s Hitlerom iz filma “Posljednji pad” – YouTube’s Advice: Dispute Hitler “Downfall” Parody Takedowns) Youtube sigurno ide dalje.

U Hrvatskoj je Youtube zaživio jako rano još 2006. zahvaljujući prije svega autoru Bijesprvi koji se proslavio parodijama na račun tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina koje su do danas imale par milijuna gledanja.

Oznake: ,
Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3