Sedam manje poznatih trikova u korištenju društvenih mreža

Kada su društvene mreže u pitanju svi se nekako vodimo zdravim razumom i logikom. Većinom smo upoznati s osnovama i raspolažemo s onoliko znanja koliko mislimo da nam je dovoljno kako bi dobili sve ono što želimo od društvenih mreža. Čak i ako raspolažete nešto većim znanjem na ovu temu, donosimo vam 7 trikova koji su vam možda ipak promaknuli.

1. Svrstajte svoj YouTube video pod unlisted

Postoji razlika između unlisted  i privatnih videa. Dok je privatni video dostupan samo vama i nekolicini prijatelja koje ćete pozvati, unlisted video je dostupan svima onima kojima je dostupna njegova URL adresa.

Kako bi svoj video svrstali u kategoriju unlisted logirajte se na svoj profil na YouTubeu, uđite na „Video Manager“ i odaberite video. S desne strane u dijelu pod nazivom basics moći ćete odabrati opcije public, private ili unlisted. Odaberite unlisted, spremite promjene i vaš će video postati dostupniji.

2. Blokirajte reklame na Facebooku

Koliko puta vas je iznerviralo bombardiranje vašeg Facebook profila raznim reklama? Na sreću, postoji način kako izbjeći neželjene sadržaje, a jedan od tih načina je i AdBlock Plus, koji će blokirati oglase na vašoj Facebook stranici, YouTubeu ili nekoj drugoj društvenoj mreži.

3.  Sakrijte neželjene postove na Facebooku i Google+

Ukoliko se nađete u situaciji u kojoj vas postovi određenih osoba iz dana u dan dovode do ludila, postoji način kako izbjeći određene objave i maknuti ih iz News Feeda. Na postu koji želite ukloniti u desnom gornjem kutu nalazi se strelica. Kilkom na strelicu možete odabrati opciju da sakrijte željenu objavu ili sve objave određene osobe. Slična opcija dostupna je i Google+ korisnicima.

4. Onesposobite aplikacije na Facebooku i Twitteru

Sigurno ste više puta nego što ste toga svjesni dali raznim aplikacijama pristup vašem Facebook profilu. Ako više ne koristite te aplikacije bilo bi dobro ukloniti ih. Kako bi saznali koje to sve aplikacije imaju pristup vašem profilu idite na Privacy settings, kliknite na Ads, Apps i Websites i odaberite opciju Edit Settings. Na ovaj način moći će te odabrati želite li deaktivirati ili u potpunosti obrisati aplikacije s vašeg profila. Twitter sadrži sličnu opciju.

5. Prečaci za Twitter na tipkovnici

Možda niste znali, ali za većinu radnji na Twitteru postoje prečaci na tipkovnici. Nađite u postavkama opciju za keyboard shortcuts i možete ih početi koristiti.

6. Pronađite sadržaje koje želite lajkati

Jedna od osnovnih funkcija Facebooka je lajkanje i primanje obavijesti o sadržajima koji nas zanimaju. Kako biste lakše pronašli ono što vas zanima, kliknite na opciju Like pages i dobit ćete prijedloge stranica koji odgovaraju vašim interesima.

7. Uklonite s Twittera informacije o trenutnoj lokaciji

Ako ne želite da dugi znaju gdje se nalazite u trenutku kada objavljujete postove na Twitteru jednostavno uklonite podatke o lokaciji. Uđite na opciju account setting gdje možete odabrati opciju za brisanje svih podataka o lokaciji. Čitavi postupak će potrajati otprilike 30 minuta, ali će sve informacije o vašoj trenutnoj lokaciji biti uklonjene.

Originalan članak je objavljen 26. studenog 2012.

Oznake:

Pročitajte i…

Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3