Što je cijeli svijet najviše ”googlao” u 2011. godini

Bliži se kraj godine, a s njim dolaze i razne liste o godišnjim trendovima. Tako je i Google već objavio svoju godišnju listu najpopularnijih pretraga u 2011. godini.

Obrađeno je preko milijardu pojmova koje su korisnici pretraživali tijekom posljednjih 12 mjeseci. Google Zeitgeist donosi pregled pretraga prema regijama i globalno iako se Hrvatska, na žalost, nije našla na tom popisu, a s obzirom na to da nam je Europska Unija sve bliže, možete poviriti što se guglalo u Europi.

Mlada pjevačica Rebecca Black zauzela je prvo mjesto kao najbrže rastuća Google pretraga, slijedi je društvena mreža Google +, a tko se sve našao u prvih deset najtraženijih pojmova pogledajte ovdje.

Od zanimljivosti Google je istaknuo pojmove ‘cupcake’ i Japan koji su podjednako osvojili globalni interes. Cupcake je na top listi najbolje hrane u više od deset zemalja, a 东京 电力 odnosno Tepco (vlasnik japanske nuklearne elektrane koja je u ožujku oštećena u razornom potresu) postao je i prvi izraz  koji se našao na popisu najtraženijih, a da nije napisan na latinici.

Osvrt na cijelu godinu prema Google-u možete pogledati u videu ispod.

Ivana Urošević

Oznake: ,
Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3