TJ Walker: Nije posao političara govoriti novinaru što da radi…

Jednom ako postanu profesori novinarstva, tada će eventualno imati pravo prigovoriti nešto novinaru koji vodi emisiju – to im kao političarima jednostavno nije posao – oni se trebaju naučiti odgovarati, bez obzira kakva pitanja bila – komentirao je TJ Walker jučer dok je gledao famoznu snimku Otvorenog s Mislavom Bagom i Ivom Sanaderom. Današnji Jutarnji list donosi veliku analizu javnih nastupa hrvatskih političara koju vrijedi pročitati u cijelosti (ovdje kliknite za tekstualnu verziju teksta na portalu jutarnji.hr). Iako je napravljena u svega nešto manje od dva sata pregledavanja materijala donosi dosta zanimljivih opservacija na račun naših popularnih govornika – vjerujem da će biti atraktivno pogledati i video prilog na portalu Jutarnjeg čim se pojavi, jer ne stane sve u tekst – poput sjajnog nakita Jadranke Kosor, koji može svojim svjetlucanjem odvlačiti pažnju npr.

Simpatičan mi je pokušaj kontriranja grafičkog urednika koji je na TJ Walkerovu primjedbu o kravati s crtama stavio fotografiju Baracka Obame u sličnoj kravati, no ta njegova kravate ima velike crte koje uopće ne rade toliko problema na ekranu, koliko sitni uzorci. I to je samo primjer što sve može loše izgledati na ekranu, ne 10 zapovijedi kako bi netko možda želio to tumačiti, jer uvijek postoje iznimke od pravila:-)
Možda su me najviše iznenadile primjedbe na gradonačelnika Milana Bandića, jer je on već iskusan mačak u javnim nastupima, ali ne i toliko izglancan kao što bi mogao biti. I tu je možda bit poruke koju je TJ Walker poslao našim političarima – slični ste 95% svojih kolega širom svijeta i prosječno dobri, ali vas to ne sprječava da možda budete u onih 5% koji se ističu vrhunskim javnim nastupom, jer bi u principu što su dulje na nekoj poziciji, to trebalo postati standard, uzor koji se prepisuje…

TJ Walker je jutros nastupio i na Dobro jutro Hrvatska:-)

Kliknite na poveznicu za više tekstova na temu javni nastup.

Oznake: , , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3