Tko je veća zvijezda: Sanader ili Onur?

Press Clipping d.o.o., tvrtka je koja pruža usluge praćenja medija i analiza medijskog publiciteta, ugodno nas je početkom studenog iznenadila zanimljivim pregledom medija. Mjesec dana su pratili dnevne tiskovine – Jutarnji i Večernji list te 24 sata, sve tri središnje emisije nacionalnih TV kuća te tjednike Globus, Nacional, Gloriju i Story.

Ivo Sanader, zahvaljujući svom „spektakularnom“ come back-u na političku scenu i sve glasnijem prozivanju za koruptivne i ine aktivnosti, apsolutna je medijska zvijezda listopada. HTV i Nova TV su posvetili 19, odnosno 16 posto svojih dnevnika, a RTL je mrvicu više vremena posvetio mađarskoj eko-katastrofi. Od ostalih tema, često se spominju Fimi media i naravno Damir Polančec. HTV-ove prve vijesti su obično političke, a Nova i RTL su sklone i gospodarskim temama na početku, stoji u analizi. Fimi media i Sanader su okupirali naslovnice Jutarnjeg i Večernjeg tijekom prošlog mjeseca, a oboje spominju i slučaj Mravak nešto češće. 24sata je ipak skloniji ljudskim pričama i crnoj kronici, stoga to su teme koje dominiraju, bez obzira na aktualne afere. Ipak, nije zanemaren ni bjegunac/povratnik koji je zauzimao značajni prostor (20%), a slijedi ga, pogađate – Šeherezada.

Turskim zvijezdama u značajnom postotku bavili su se i Gloria(50%) i Story (25%), dok su se Nacional i Globus vratili Sanaderu i previranjima u redovima HDZ-a.

Iako bi čovjek rekao da nam je i Sanadera i Šeherezade navrh glave, mediji se ne bi bavili njima da to nije upravo ono što ljude zanima, što potvrđuje Press Clipping- ova analiza medija.

Oznake: , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3