Preko Viber grupe Croatia Last Minute Deals do najpovoljnijeg smještaja na Jadranu

Total Croatia News, najčitaniji hrvatski portal s vijestima na engleskom jeziku, ponovno postavlja nove standarde u turističkoj promociji Hrvatske među domaćim, ali i stranim turistima, te kroz Viber zajednicu Croatia Last Minute Deals i sada portal TurističkePriče.hr povezuju domaće turiste i hrvatske iznajmljivače u izazovima korone.

U suradnji s Viber zajednicom Croatia Last Minute Deals, u sklopu turističkog lifestyle portala Turističke priče, pokrenuta je platforma Last Minute Croatia koja objedinjuje posebno povoljne, „u zadnji tren“ ponude hotelskog i privatnog smještaja, kao i ponude putničkih agencija segmentiranih po regijama, odnosno dijelovima Hrvatske u kojima se nalaze. Sadržaj je, osim na hrvatskom, dostupan i na engleskom i njemačkom jeziku, te se nekoliko puta dnevno ažurira novim ponudama, pa se do nikad povoljnijeg odmora može doći brže no ikada.

“Komunikacija u realnom vremenu putem pametnih telefona danas je postala naša stvarnost te smo upravo tako i došli na ideju Viber zajednice Croatia Last Minute Deals koja turistima i subjektima u turizmu omogućuje izravnu komunikaciju i brzu razmjenu informacija putem jednostavnih poruka. Članovi grupe slanjem poruka (a to danas zna gotovo svatko) posve besplatno razmjenjuju informacije, ponude te pregovaraju. Od početka srpnja okupili smo gotovo 4.000 zainteresiranih iznajmljivača, hotelijera, agencija i ono najvažnije – domaćih, ali i stranih putnika koji žele provesti odmor u Hrvatskoj. Zajednica svaki dan raste za nekoliko stotina novih članova te je bilo logično povezati se i s portalom Turističke priče koji donosi strukturirani pregled domaćih ponuda na jednom mjestu i jednostavnu pretragu“, istaknuo je vlasnik portala Total Croatia News Paul Bradbury koji je zajedno s komunikacijskim stručnjakom Krešimirom Macanom sredinom svibnja pokrenuo Viber zajednice koje ove godine spašavaju hrvatski turizam.

Riječ je o aktivnoj i brzoj promociji Hrvatske te last minute turističkih sadržaja, što je ključna prednost Viber grupe u kojoj potencijalni gosti postavljaju upite, a iznajmljivači svoje ponude. S druge strane, portal omogućuje još lakši pregled dostupnih ponuda.

„Drago mi je što smo dio ove priče budući da su ovakve vrijedne inicijative ključne u razdoblju u kojem je važno plasirati informacije o Hrvatskoj kao sigurnoj zemlji za odmor. Upravo kroz sinergiju Viber zajednica i portala dodatno pomažemo domaćem turizmu, ljudima koji od njega žive, kako bi se smještajni kapaciteti što bolje popunili u ovoj iznimno teškoj turističkoj godini. S druge strane domaći gosti mogu pronaći odmor iz snova po prihvatljivoj cijeni, za što nisu mislili da je moguće“, kazao je Goran Rihelj, osnivač i vlasnik portala Turističke priče i HrTurizam te dodao kako je uvjeren da se upravo ovim inovativnim pristupom u komunikaciji osigurao ostanak mnogih stranih turista u našoj zemlji te da se mnoge domaće goste motiviralo na odlazak na more, krizi usprkos.

Kako bi ponuda bila besplatno objavljena u kategoriji Last Minute Hrvatska na web stranici turističkepriče.hr, iznajmljivači moraju poslati fotografiju smještaja, kontakt, last minute cijenu, dostupan termin i poveznicu na internetsku stranicu objekta – ili u Viber zajednicu Croatia Last Minute Deals. ili izravno na lastminute@turistickeprice.hr.

„Hvala Goranu što je prepoznao da je u ovim izazovnim trenucima ključno osigurati zaokruženu Viber i web platformu te brzu komunikaciju kako bi se naglo otkazani termini i smještaji brzo popunili domaćim gostima, koji su fleksibilni jer su blizu. Svaka nova rezervacija naša je mala osobna pobjeda jer pomažemo i putnicima i iznajmljivačima. Zato smo i odlučili uložiti dodatni napor u organizaciju i ove platforme“, izjavio je Krešimir Macan, jedan od inicijatora ovog projekta.

Još sredinom svibnja s otvaranjem Hrvatske strancima, Viber zajednica Total Croatia Travel INFO postala je glavni izvor informiranja za turiste koji su željeli doputovati u našu zemlju i danas broji preko 5.000 aktivnih članova. Njihovim doprinosima i povratnim informacijama nastaje najtočniji vodič za putovanje u Hrvatsku TCN Croatia Travel Update kojeg je od svibnja do danas pročitalo preko 120.000 turista zainteresiranih za dolazak u Hrvatsku. Zbog često nejasne situacije s pravilima ulaska ili izlaska iz zemlje, članovi su upravo ovdje mogli doći do svih odgovora, a kako se komunikacija u zajednici prirodno razvijala, počeli su se raspitivati i oko slobodnog smještaja na našoj obali. Na taj se način rodila ideja za Viber zajednicom Croatia Last Minute Deals.

Paul Bradbury irski je pisac i bloger koji u Hrvatskoj živi od 2002. godine. Dobitnik je turističke novinarske nagrade FIJET Marco Polo 2014. te vodi i uređuje najveći i najposjećeniji hrvatski portal vijesti na engleskom jeziku Total Croatia News, koji nosi pridjev “najpouzdanijeg izvora informacija o hrvatskim destinacijama na svijetu”. Za portal pišu i brojni domaći stručnjaci i analitičari, a o njegovu uspjehu govori činjenica da ga kao izvor vijesti iz Hrvatske koriste brojni ugledni svjetski mediji poput Huff Posta, Washington Posta, Guardiana, Independenta, Süddeutsche Zeitunga, Die Zeita, New Scientista, Heralda, Lonely Planet Newsa i brojnih drugih. Više o portalu TCN pronađite na http://www.total-croatia-news.com.

Portal TurističkePriče https://www.turistickeprice.hr/ novi je turistički lifestyle portal za promociju domaćih destinacija i Hrvatske kao atraktivnog mjesta za odmor, koji svojoj publici svakodnevno donosi turističke priče i vijesti, ali i blog objave 15 najpoznatijih hrvatskih turističkih blogera.

Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3