Krizno komuniciranje – problemi s literaturom na hrvatskom

Prilikom izbora teme Krizno komuniciranje za diplomski rad, pomislila sam kako potraga za literaturom kako na hrvatskom, tako i na engleskom, neće predstavljati problem, no pokazalo se upravo suprotno. Čak i iskusni zaposleni na području odnosa s javnošću nisu bili upoznati s literaturom te su predlagali ”surfanje” Internetom, dok je mentor na faksu preporučio samo jednu knjigu.
Srećom postoji više od jedne knjige. Točno dvije knjige na hrvatskom jeziku na temu kriznog komuniciranja!
Prva je Božidar Novak ”Krizno komuniciranje i upravljanje opasnostima”. Ovo je prva knjiga objavljena na hrvatskom jeziku o kriznom komuniciranju. Koristan priručnik za komuniciranje tijekom i nakon krize, kako za početnike tako i za one iskusnije. Donosi više konkretnih primjera i situacija svjetskih razmjera, ali i primjere iz dotad kratke povijesti kriznog komuniciranja u Hrvatskoj i Sloveniji.
Upravljanje kriznim situacijamaDruga literatura je ”Upravljanje kriznim situacijama” iz biblioteke Harvard Business Essentials u suradnji sa Zgombić&partneri. Knjiga također objašnjava osnove upravljanja krizom. Autori su se uglavnom koncentrirali na primjere, a razumljivost i zanimljivost ove knjige veliki su plus.
Vjerujem da su kolege iz drugih agencija također bili pred sličnim problemom, pa ako imate koji dodatni naslov za navesti, bilo da je izdanje na hrvatskom i engleskom, svaki je prijedlog dobrodošao:-)

Originalan članak je objavljen 1. kolovoza 2008.

Oznake: , , ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3