Macan: Radimir Čačić je cijelu priču oko nesreće odradio od početka do kraja kako treba

I zato mislim da sama nesreća ne bi trebala biti taj faktor koji će odlučivati o njegovoj političkoj sudbini. Možda nešto drugo, ali razdvojimo o čemu pričamo. Što se same nesreće tiče, ne vidim što mu možemo prigovoriti – rekao je ako budem osuđen bezuvjetno odlazim, ako bude uvjetna ostajem – i to se dogodilo. Prije malo više od godinu dana napisao sam Treba li se Radimir Čačić povući iz politike? Ja kažem zasad ne! i ne vidim nekih odstupanja od toga,  pa neću duljiti. Procijenite sami zašto taj tekst iz svibnja nije objavljen u medijima, iako je bio naručen kao analiza slučaja.

Drugi je splet okolnosti da se dojam oko Vlade RH i samog Čačića počinje mijenjati zbog svakodnevnih događanja u proteklih 6 mjeseci i visoko postavljenih kriterija. To je drugi par rukava, no dojam je teško podijeliti na onaj o mađarskoj nesreći i ostatku i tu bi Čačić, kao i Milanović trebali imati više osjećaja za trenutak, pa bi dio javnosti imao i više razumijevanja. A histeriju su mogli očekivati, srećom im je HDZ još omamljen protivnik.

01.07.

Evo i da dopunim s rezultatima istraživanja IPSOS Pulsa koja potvrđuju gore napisano – da nesreća nije presudno utjecala na stav građana – ANKETA Što misle hrvatski birači: Čačić treba otići, iz krize možemo izaći i bez njega

HRVATI O ČAČIĆU NE SUDE PO NESREĆI

Nesreća u stvaranju dojma o Radimiru Čačiću nije imala utjecaja na 62 posto birača, a da je donekle utjecala na stav o prvom potpredsjedniku misli 24 posto birača. Da je presudno utjecala na negativan stav o Čačiću misli 7 posto birača.

ČAČIĆ PROTIV ČAČIĆA

Svoj dojam o Čačiću i bez nesreće imalo je 66 posto Istrana i Primoraca, 67 posto Slavonaca, 66 posto birača s visokom stručnom spremom te 70 posto birača od 45 do 60 godina.

Odavno svoj stav o Čačiću ima i 62 posto birača HDZ-a i Kukuriku koalicije – nesreća na njih nije utjecala da o Čačiću misle što misle.

Oznake: ,

Pročitajte i…

Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3