10 osnovnih web vještina koje bi svaki PR-ovac trebao imati

Radeći s društvenim medijima susrećemo se s mnoštvom tehničkih detalja koje community manageri trebaju znati izvršiti brzo i učinkovito, a posebice u slučaju kriznih situacija. Većina vas uglavnom ima svog webmastera, IT stručnjaka, ili in-house web developera. Moram napomenuti da mi svog obožavamo. Iako priča nekim svojim IT jezikom uvijek se uspijemo razumijeti i spasiti stvar :). Međutim, govoreći o kriznim situacijama u društvenim medijima jedna stvar je sigurna, a to je da se dogode u najgorem mogućem trenutku. Dakle, što ako baš taj dan vaš webmaster nije dostupan, a vi trebate usmjeriti svoj Twitter feed na svoje korporativne stranice ili dodati novi tab na Facebook fan stranici? Postoji toliko stresnih situacija uključenih u rad s društvenim medijima koje biste mogli izbjeći samo ako se dobro pripremite i naučite rukovati s nekoliko osnovnih korisnih alata.

PR Daily navodi 10 osnovnih web vještina koje bi svi mi koji se bavimo odnosima s javnošću trebali  znati:

1. Stavljanje tweetova, hashtagova i drugih Twitter elemenata na svoje korporativne web stranice (kliknite ovdje za pomoć).

2. Stvaranje, dodavanje i povezivanje banner oglasa s vašom korporativnom web stranicom.

3. Obnavljanje ili zamjena pozadine na svom Twitter profilu.

4. Podizanje video isječaka i pripadajućih komentara na Youtube.

5. Podizanje video isječaka na vašu web stranicu i blog.

6. Ažuriranje svoje korporativne web stranice i bloga.

7. Aktiviranje i uređivanje „tamne stranice“.

8. Dodavanje prilagođene kartice na svoju Facebook fan stranicu (kliknite ovdje za pomoć).

9. Stvaranje i uređivanje linkova (i na tekst i na fotografiju).

10. Pristupanje i ažuriranje vaše interne komunikacijske platforme u stvarnom vremenu.

Nekolicini će se ove osnovne vještine u prvi mah učiniti glupima, međutim iskustvo je pokazalo da ih, unatoč njihovoj važnosti, mnogi od nas PR-ovaca nismo usavršili. Kao što smo i rekli, kriza nastane upravo onda kad ne treba, a definitivno ne želite ostati bespomoćni i zatečeni jednom kad se ona dogodi. Opremite sebe i svoj tim ovim osnovnim razvojnim vještinama i budite sigurni da ćete kada, i ako, se dogodi najgore moći vrlo brzo doskočiti rješenju problema.

Originalan članak je objavljen 22. svibnja 2012.

Oznake: , ,

Pročitajte i…

Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3